אאודי A6 אי טרון – המכוניות הטובות של השנה 2024-25

אאודי A6 אי טרון – המהפכה החשמלית
אאודי A6 אי טרון – המכוניות הטובות של השנה 2024-25
אין זה סוד שאאודי, כמו רוב היצרניות הגדולות, במגמת חשמול לרוב דגמיהם העתידיים. לשם כך השיקה אודי את חטיבת "E Tron", שבתחילת הדרך הצמדת שמה לדגמי אאודי הרגילים רמז על שימוש ביחידת הנעה היברידית נטענת (פלאג אין), כמו למשל ב-A3 וב-Q7.
המהפכה החשמלית גרסת ארבע הטבעות: ב-2019 הושק הדגם החשמלי הראשון של החטיבה הזו, שנקרא פשוט "E Tron". ועם הזמן הושקו דגמי אי טרון נוספים, כמו למשל אאודי E Tron GT, אאודי Q4 E Tron וכדומה, עד לרמה ששמו של ה-E Tron המקורי שונה ל-E Tron 8Q.
אבל בכתבה הזו, אנחנו פה להתייחס לדגם אחר – אאודי A6 E TRON, אז מה "הביא אותה" להיכנס לרשימת המכוניות הטובות של השנה?

מחכים לנחיתה הרשמית שלה בישראל – אאודי A6 אי טרון

אודי A6
עיצוב
עוד לפני שנכנסים לרכב, חייבים לדבר על העיצוב החד והייחודי של הדגם. שפת העיצוב המודרנית של אאודי ב-10 השנים האחרונות משלבת בין קווים עגלגלים ואלגנטיים לקווים חדים ואגרסיביים – והA6- E- Tron היא דוגמה נהדרת לכך.
החזית כוללת גריל מדומה כיאה לשפת העיצוב של היצרן, פנסי תאורת יום צרים הממוקמים בפסגת החרטום, ומתחתיהם יחידות תאורה רגילות, שבשילוב ההשחרה של פתחי האוורור, כמעט נטמעים. הפרופיל הוא בסגנון "Tear drop shape", עם השתפלות גג ניכרת משורת המושבים הקדמית עד לדלת תא המטען. יש שיגידו שהפרופיל מזכיר מאוד את ה-A7 היוצאת, וזה די נכון.
מאחור, נמתחות לרוחב כל המרכב יחידות תאורה אחוריות מחוברות, ואפילו הסמל, המוטבע בתוכן, מואר (בתאורת OLED כמובן). מידות החישוקים נעות בין 19 אינץ' ל-21 אינץ'. אין מה להגיד, זה פשוט תורם להופעה המרשימה. ל-A6 E TRON קיימת גם גרסת Avant (סטיישן) שפחות עגלגלה ויותר פרקטית. על מראות הצד הייחודיות, נדבר מיד.
טווח חשמלי וטעינה
חשוב להתעכב רגע על אחד היתרונות הגדולים של הדגם הזה, שעבור הישראלים, הוא ממש נושא חשוב – טווח נסיעה חשמלי. הטווח החשמלי המוצהר באאודי A6 E TRON הוא עד 627 ק"מ בגרסת הבסיס, ועד 756 ק"מ בגרסה הבכירה. אליהן מצטרפת גם גרסת S6 – "ביצועיסטית" עם טווח שממוקם בין שתי הגרסאות ה-A6, עם 675 ק"מ. אותו טווח בר השגה בזכות האווירודינמיות היעילה של הדגם.
עם מקדם גרם של 0.21 cd, התנגדות המרכב לאוויר נמוכה מאוד, ובשילוב עם אורך של 492 ס"מ, קל לאוויר לזרום ללא הפרעה מסביב לקימורי הרכב. עם הנתון הזה, ה-A6 אי טרון נחשבת למכונית האווירודינמית ביותר שמיוצרת כעת ע"י קבוצת פולקסווגן. בנוסף, לפחות בחו"ל, ששם יש שפע עמדות טעינה אולטרה מהירות, ניתן להשיג 310 ק"מ של טווח תוך 10 דקות בלבד טעינה, בשל יכולות טעינה מהירה עד 270 קילוואט.
"היצע הדגמים שיגיע לארץ כולל את דגם הספורטבק שיוצע בשתי גרסאות לבחירה: הנעה אחורית המצוידת בסוללת 83 קוט״ש – טווח נסיעה עד 627 ק״מ, הספק של 286 כ"ס ותאוצה מאפס למאה קמ״ש ב-6 שניות. מעליה תוצע גרסת הנעה אחורית עם סוללת 100 קוט״ש – טווח נסיעה עד 756 ק״מ, לצד הספק של 363 כ"ס ותאוצה מאפס למאה קמ״ש ב-5.4 שניות.
עבור חובבי הביצועים הקיצוניים, קיימת גם ה-S6 קוואטרו, עם הנעה כפולה, המאיצה מאפס למאה קמ"ש ב-3.9 שניות בדרך למהירות מרבית של 240 קמ״ש, ויחד עם סוללת 100 קוט"ש – טווח נסיעה עד 675 ק״מ".

אאודי A6 2025 תא נהג

אאודי A6 תא נוסעים
תא נהג והנדסת אנוש
אחד הדברים המעניינים ב-A6 אי טרון, הוא שנראה שקבוצת פולקסווגן מקשיבה לפידבקים וחוות דעת של עיתונות הרכב העולמית ושל הרוכשים הפוטנציאליים, וזה בא לידי ביטוי בהנדסת אנוש שהשתפרה מאד. רוב הדברים שנמצאים בשימוש תדיר ע"י הנהג מתבצעים על ידי פקדים פיזיים, כמו גם מערכת המיזוג שנשלטת מחלקו התחתון של המסך, מבלי שיש לה אופציה להיעלם מהתצוגה. ועדיין, לא חסרים מסכים ב-A6. למעשה, יש חמישה כאלה שמשתרעים לכל אורך הדשבורד. הראשון, בגודל 11.9 אינץ', מיועד לנהג, ומהווה לוח מחוונים מוקרן מתקדם ומלא אופציות לקונפיגורציה והתאמה אישית.
השני, הוא מסך המולטימדיה המוכר לנו מכל קונסולה מרכזית ברכב מודרני, רק שכאן הוא בגודל של 14.5 אינץ' ומציע ממשק מוצלח עם קישוריות לעדכוני OTA ואפילו לצ'אט GPT כסייען להפעלה הקולית ברכב. השלישי, הוא מסך המיועד לנוסע בלבד שגם ניתן לצפייה אך ורק ממושב הנוסע (הנהג רואה אותו כפאנל שחור, במטרה שלא יסיח את דעתו ממעשה הנהיגה), והוא מיועד בעיקר לבידור, כשהוא אפילו מציע בתוכו קישוריות ליוטיוב ונטפליקס.
שני המסכים הנותרים הם תצוגות של מראות הצד החדשניות שהן למעשה מצלמות (מישהו זוכר את הפיצ'ר הזה מה-אי טרון הראשון, המקורי?), וכעת הביצוע טוב מבעבר. כמובן שבתוך כל הטכנולוגיה הזו, מערך הבטיחות מקיף וכולל את כל מערכות הבטיחות שאנחנו מכירים כיום, כמו שיוט אדפטיבי, התרעה ותיקון סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית, זיהוי רכב בשטח מת ועוד.

גרסת הסטיישן – "אבאנט"

נוחה, שקטה, חזקה
ביצועים וחוויית נהיגה
ביחס לרכב חשמלי, גם חווית הנהיגה מרשימה. אחיזת הכביש נוסכת ביטחון, והמתלים מכוילים על הצד המרוסן (שלמי שפחות מכיר את המונח הזה, זה אומר שרכינת המרכב היא מזערית והרגישות לשיבושים ומפגעי דרך היא נמוכה, כך שמתקבל איזון בין נוחות להתנהגות כביש).
בנוסף, נציין שהמתלים הללו הם גם אדפטיביים כך שהם יודעים לבצע את השילוב הזה בהתאם לכביש בו אתם נוסעים. השלדה וההגה מציעים תקשורת מפתיעה לטובה. כשמבינים שה-A6 E TRON חולקת פלטפורמה עם דגמי פורשה מחושמלים, זו כבר לא כל כך הפתעה.
חווית הנהיגה נמדדת באיכות הנסיעה הכוללת ולכן גם העובדה שהמושבים נוחים ותומכים לאורך זמן, שבידוד הרעש טוב, ושאיכות ההרכבה הגבוהה לא מאויימת משום שיבוש וכל חלק נשאר איתן ומורכב במקומו, תורמת להתרשמות הגדולה מהרכב.
אאודי A6 אי טרון היא חלק חשוב בפאזל הזה שנקרא שוק החשמליות של 2025. עם טווח נסיעה גבוה, איכות גימור ונסיעה בלתי מתפשרות, טכנולוגיה מוצלחת ועיצוב מסובב ראשים. לא סתם היא אצלנו ברשימה.
10 המכוניות הטובות של השנה: מלכת הכביש 2024-25
אלפא רומיאו ג'וניור EV – המכוניות הטובות של השנה 2024-25
לינק אנד קו 02 – המכוניות הטובות של 2024-25

המכוניות הטובות של השנה 2025