אני מה שאני: פגשנו את רכבי המותג החדש IM בסין

 

IM5 מחיר

ממש בקרוב אצלנו: IM L6 סדאן חשמלי (יקרא בארץ IM5)

 

הגענו לסין לשבוע ימים לפגוש שתי מכוניות חשמליות חדשות ממותג חדש, מותג צעיר בן ארבע שנים, שנקרא IM, מותג חדש מבית סאייק SAIC, יצרנית הרכב הגדולה, שניצבת בטופ 3 של יצרניות הרכב הגדולות בסין (יחד עם BYD וג'ילי), שגם מייצרת את מותג הרכב הגדול, פופולרי ומשמעותי שלה – MG.

מותג IM הוא מותג פרימיום טק/טכנולוגי מאוד שמיועד לקהל צעיר יותר, מבוסס, וכזה שמאמץ לחיקו באהבה וסקרנות טכנולוגיה וקידמה ברכבים, ולא מפחד ממסכים גדולים ושיחה עם עוזרת קולית. בסרטוני היצרן מוצגים ברכבי IM משפחות צעירות, זוג עם ילד או שניים. נהגים ונהגות ססגוניים יותר אופנתיים ועכשוויים. היצרן רוצה לכוון לקהל אחר ולבדל את מותג IM כמה שיותר מיתר המותגים שלו. יש כמה משמעויות לשם, ביניהן – IM – intelligence in motion, IM ו-I'M WHAT I IM שמתחבר לויז'ואל הצעיר ואופנתי שראינו בסרטוני היצרן/מותג.

מילה על סאייק SAIC לפני שמתקדמים, למי שלא הספיק להכיר את הקונצרן הסיני המטורף הזה, מדובר ביצרנית סינית שהולכת ומתעצמת, ומייצרת נכון ל-2024 למעלה מ-4.6 מיליוני כלי רכב בשנה, למותגים בבעלותה, כמו MG, מקסוס, שכולנו מכירים, "Roewe", מה היה פעם מותג "רובר", והפך למכוניות סיניות להמונים (בעיקר לבעלי מוניות), Rising, Wuling ו-Baojun ובשנים האחרונות גם IM נכנסה למצבת המותגים.

 

@queenoftheroad.il♬ צליל מקורי – ענת דניאל – מלכת הכביש

 

מדובר בשני דגמים חדשים, האחד SUV חשמלי שנקרא IM LS6 ויקרא בישראל IM6 והשני רכב סדאן חשמלי שנקרא בסין IM L6 ויקרא בישראל IM5. שני הדגמים משווקים בסין עם שתי גרסאות הנעה וסוללה – מנוע חשמלי בודד, עם סוללת 75 קוט"ש, וגרסת הנעה כפולה עם שני מנועים וסוללת 100 קוט"ש, וטווחים מוצהרים של 600 עד 700 קילומטר טווח, וקרוב לוודאי שאנחנו נראה טווחים ריאליים של 450 עד 550 קילומטר על הכביש.

 

IM רכב

צבע הדגל של המותג. IM5

 

אנחנו נהגנו והתנסנו בגרסאות החזקות בהיצע, אבל לארץ יגיעו גרסאות נוספות:

 

IM5

מכונית סאלון יוקרתית במיוחד בתצורת סדאן קופה, עם עיצוב זורם ומראה ייחודי, שמקנה אווירודינמיות ומקדם גרר נמוך (0.226). המידות נדיבות (493.1 ס"מ לאורך, 196 ס"מ לרוחב, 147.4 ס"מ לגובה ו-295 ס"מ בסיס גלגלים), ולפיכך, תא הנוסעים מרווח.

הדשבורד כולל מסך רוחבי גדול (26.3 אינץ') ומסך תפעול נוסף בגודל 10.5 אינץ', הנעזרים בטכנולוגיית AI. כן מצויד הדגם במערכת שמע איכותית עם 20 רמקולים.

דגם זה יצויד בשלב ראשון בסוללות LFP ו-NCM ויצויד בעתיד הקרוב בסוללות מצב מוצק במתח של עד 875 וולט ובכושר טעינה של עד 396 קוטש (בעמדות טעינה מתאימות), ויכולת טעינה של 200 ק"מ ב-5 דקות ומעל ל-350 ק"מ ב-10 דקות.

דגם זה יוצע עם מספר יחידות הנעה:

  • הנעה אחורית, סוללה (LFP) בקיבולת 75 קוט"ש וטווח מוערך של למעלה מ- 490 ק"מ (WLTP), 290 כ"ס, מעמידה ל-100 קמ"ש ב-5.4 שניות.
  • הנעה אחורית, סוללה (NCM) בקיבולת 100 קוט"ש וטווח מוערך של למעלה מ-700 ק"מ (WLTP), 402 כ"ס, מעמידה ל-100 קמ"ש ב-5 שניות.
  • גרסת ביצועים דו-מנועית והנעה לכל הגלגלים בהספק משולב של 776 כ"ס (268 כ"ס מלפנים ו-508 כ"ס מאחור), הניזונים מסוללה (NCM) בקיבולת 100 קוט"ש, זינוק מ-0 ל-100 קמ"ש בתוך 2.9 שניות.

לכל הדגמים שלדת סגסוגת אלומיניום, מתלי עצמות עצה כפולות מלפנים, ורב-חיבורי מאחור.

 

שנגחאי 2025

שנגחאי, סין

IM6 מחיר

מצלמות, רדאר, ונסיעה אוטונומית ברמה 2.5. IM6

IM או טסלה

שלדה דיגיטלית, מרווח פנים גדול. IMG המתחרה הישירה בטסלה Y

 

IM6

קרוסאובר יוקרתי במבנה קופה, עם עיצוב מיוחד מבחוץ ומבפנים, כולל שימוש בחומרים השמורים לרכבי יוקרה. בתא הנהג מערכת שמע הכוללת 20 רמקולים באיכות גבוהה, שלושה מסכים גדולים (26.3, 15.5 ו-10.5 אינץ') ומערך בטיחות מקיף ומלא.

ממדיו נפרשים על פני 491 ס"מ לאורך, 198.8 ס"מ לרוחב ו-166.9 מ"מ לגובה, כאשר בסיס הגלגלים עומד על 295 ס"מ.

הרכב נבנה סביב שלדת אלומיניום ומתלי עצמות עצה כפולות מלפנים ומתלה רב-חיבורי מאחור. 

הוא יקבל בשלב ראשון סוללות LFP ו-NCM ויצויד בעתיד הקרוב בסוללות מצב מוצק במתח של עד 875 וולט ובכושר טעינה של עד 396 קו"ש (בעמדות טעינה מתאימות) המעניק יכולת טעינה של 200 ק"מ ב-5 דקות ומעל ל-350 ק"מ ב-10 דקות.

 

רכב IM

מותג IM בתערוכת שנגחאי

תצוגה דיגיטלית IM

יהיה להיט בארץ? התצוגה הדיגיטלית על גבי תא המטען

 

הדגם החשמלי יגיע עם יחידות הנעה:

 

  • אחורית בהספק של 335 כ"ס ו-46 קג"מ. סוללה (LFP) בקיבולת 75 קוט"ש, טווח מוערך של למעלה מ-460 ק"מ (WLTP), 6.4 שניות מעמידה ל-100 קמ"ש.
  • אחורית בהספק של 508 כ"ס ו-51 קג"מ. סוללה (NCM) בקיבולת 100 קוט"ש, טווח מוערך של למעלה מ-610 ק"מ (WLTP), 5.4 שניות מעמידה ל-100 קמ"ש.
  • גרסת ביצועים דו-מנועית והנעה לכל הגלגלים, בהספק משולב של 776 כ"ס (מנוע קדמי 268 כ"ס ואחורי 508 כ"ס) ו-81.5 קג"מ. סוללה (NCM) בקיבולת 100 קוט"ש וטווח מוערך של 520 ק"מ (WLTP), 3.48 שניות מ-0 ל-100 קמ"ש.

 

החדשות הלא פחות חשובות ומרכזיות בסיפור של IM היא ה"שלדה הדיגיטלית", מושג שאתם הולכים לשמוע הרבה בשנים הקרובות. פלטפורמה דיגיטלית – DIGITAL CHASSIS שהיא בעצם לא כוללת את כל המכלולים המכאניים שיש בכל רכב חשמלי/בנזין שאנחנו מכירים, מה שמאפשר גם תא נוסעים מאד מרווח.

בשילדה הדיגיטלית של IM שפגשנו בסין, ההגה לא מחובר לגלגלים (בארץ כן יהיה חיבור מכני, אבל היצרן טוען שזה יהיה רק ליתר ביטחון, והפקודות להגה יגיעו מהמערכת הטכנולוגיה דיגיטלית של השלדה). את ההיגוי המיוחד ברכב פגשתי לפני כן, בדגם לקסוס RZ, היגוי בעל טכנולוגיה שנקראת – wheel by wire.

 

IM מותג חשמלי

נסיעה אוטונומית 2.5, עם הפנים לרמת אוטונומיות 4

 

השלדה בנויה אחרת מהשלדות שאנחנו מכירים, היא קלה, וגמישה יותר, וממבחני הביצועים שביצענו, היא מרגישה טוב. לא ביצענו "מבחן דרכים רגיל" ברכבים, אלא מבחני ביצועים ויכולות – מבחן האצה מהמקום, מבחן בלימה, מבחן סללום, ו-2 הקפות קצרות במסלול, עד מהירות 120 קמ"ש. כשעל הנייר הרכב מסוגל להגיע ל-300 קמ"ש, עם הגבלת מהירות אלקטרונית ל-230 קמ"ש.

ההאצות של שני הדגמים היו חזקות בצורה מרשימה (בגרסה הבכירה ההאצה אורכת 2.9 שניות מאפס למאה קמ"ש), והבלימות אחרי ההאצות האגרסיביות האלה היו מיידיות, ו"חד משמעיות". הרכב בלם במקום בחוזקה, והבלימה הייתה יציבה ומרשימה. הרכב מרגיש "מוצק", אין תנודות או רעידות בהאצות ובלימות חזקות, או תחושה שהרכב לא בנוי לכוח הזה. גם במבחן ה"סללום" בו ניסינו לנהוג סביב מכשולים כמה שיותר מהר, הרכב הרגיש זריז ואוחז מאד.

ביום המבחנים שלנו במסלול היה לי, באופן אישי, יום מיוחד – התבקשתי להשתתף בלייב בעמוד הפייסבוק הסיני של IM מול קהל של אלפי סינים, לנהוג, ולבחון את ה-IM5 ולדבר על התחושות והחוויית מהנסיעה. מסתבר שהסינים אהבו את מה שראו, ועכשיו אני רק צריכה לבדוק איך אומרים מלכת הכביש בסינית.

 

קרוסאובר חשמלי חדש

 

בדגמי IM מותקנות 9-11 מצלמות (שתיים מהמצלמות ממש מוטמעות בקורות הקדמיות (אפשר לראות אותן בדלתות), רדאר (שלא יכלל ברכבים שיגיעו לארץ, עקב רגולציה), ויכולות אוטונומיות – נסיעה אוטונומית ברמה 2.5, ומערכת המולטימדיה כוללת טכנולוגיית AI שאמורה לעזור בעיקר בעת שימוש בפונקציית העוזרת הקולית (איך להגיע לתחנת הדלק הקרובה, איפה המסעדה הכי טובה בעיר) וגם בחידוד הצילום של מצלמות הדרך.

*הגרסאות שיגיעו לארץ גם יהיו עם הגה מלא, עגול, ולא חצוי כמו בתמונות, וגם בלי מסך מולטימדיה מול הנוסעים שלצד הנהג.

 

חווינו נסיעה אוטונומית בתוך העיר וביום השני נסיעה אוטונומית מחוץ לעיר. נסיעה של שעה וחצי, שהראתה צדדים חיוביים של המערכת, האצות ובלימות מעודנות, קריאת רמזורים טובה, וחידדה את הצורך בשיפור תגובת המערכת בעת "משברים" כמו פקקים מאסיביים, נהגים מהוססים בדרך, ועוד.

ישבנו ברכב וחווינו עם נהג ניסוי שנהג, והציג לנו איך עובדת מערכת החניה אוטומטית/אוטונומית, שחנתה את הרכב אחרי שזיהתה מספר מקומות חניה אופציונליים. הנהג/ת בוחר/ת איפה לחנות, מסמנ/ת על המסך, והרכב יודע לחנות במקומות צפופים ומאתגרים ב"מכה אחת", בקצב איטי יותר מנהג רגיל.

עוד מערכת שהתנסינו בה, היא מערכת שזוכרת את הדרך אחורה, ברוורס, עד מרחק של 100 מטרים, וב-2 לחיצות על גבי המסך תחזיר אתכם בביטחון לנקודת ההתחלה, גם אם ישנם מכשולים בדרך.

 

תערוכת הרכב שנגחאי

תערוכת הרכב שנגחאי 2025. עולם מקביל

תערוכת הרכב שנגחאי פרטים כרטיסים תאריכים

 

על תערוכת הרכב הגדולה בשנגחאי אני יכולה לכתוב 100 כתבות, אני חושבת שאני עדיין ב-HIGH מהתערוכה, שבוע וחצי אחרי. לתערוכה הגענו בעיקר כדי לפגוש את רכבי IM במתחם SAIC.

ישבנו גם במתחם MOMENTA מומנטה – חברת הטכנולוגיה שמוטמעת ברכב, ומבוססת AI. השאיפה של מומנטה היא להפחית תאונות דרכים לאפס, בעזרת התערבות של בינה מלאכותית בבקרת השיוט, במערכות הבטיחות, בבלימה במקום, בשיפור הפרעות היסח דעת לנהג, בראיית לילה בנהיגה, בכביש חשוך או מזג אוויר ערפילי/גשום, בחניה, וכפי שראינו גם בעזרת מערכת הנהיגה האוטונומית. אנחנו חזינו במערכת אוטונומית ברמה 2.5, אבל הצפי הוא לשדרג את המערכת עד רמה 4, זאת אומרת רמה שבה הרכב נוסע ממש בעצמו, ללא התערבות של הנהג כלל.

 

רכב חשמלי חדש 2025

IM5. רכב חשמלי חדש – בקרוב אצלנו

 

העיצוב של הרכבים מושך ומעניין. בעיני ה-IM5 יפה יותר, וה-SUV IM6 עגלגל מדי, אבל הגודל שלו מרשים ומקנה לו מראה מיוחד ומכובד. מהצד, הרכב נראה כמו טסלה, החזית מזכירה כל מיני דגמים, והחלק האחורי שלו מעניין מאד, בעיקר בזכות התצוגה הדיגיטלית, שלמרבה ההפתעה תגיע לארץ – תצוגה של אנימציה משולבת מילים ואימוג'ים, לבחירתכם. כן, תוכלו לכתוב מאחור, "ביחד ננצח", או "צהוב עולה זה מכבי", כלבלב חמוד שמתלטף ונובח, וכל מי שייסע מאחוריכם יראה את ה"מסר". אין לי ספק שהישראלים "יעופו" על הפיצ'ר הזה.

תא הנהג והנוסעים נראה מודרני ומזמין מאד, לוח המחוונים הגדול מול הנהג, הוא מסך מגע, פעם ראשונה שאני נתקלת בלוח מחוונים שניתן ללחוץ עליו ולתפעל במגע. בצידי לוח המחוונים ניתן לראות את המתרחש בחוץ, בזמן שמפעילים איתות, בזמן שחונים או מתקרבים לעצמים/מכוניות. על גבי הלוח תראו הדמייה "תזוזות" של כל הסובבים אתכם, מכוניות, דו גלגלי, הולכי רגל, וגם כמה הם קרובים אליכם.

 

IM יצרן יבואן

ריפודים שמנמנים ונוחים

הגה WHEEL BY WIRE

ההגה ה"חצוי" לא צפוי להגיע, במקומו נקבל הגה שלם

 

תא הנוסעים מרווח מאד בשני הדגמים, כשברכב ה-SUV, המרווח עוד יותר מורגש, בזכות הגג הגבוה, גג שקוף וכהה, שניתן להכהות או להבהיר. גם החלונות האחוריים מושחרים, אבל אי אפשר לשלוט בהם על רמת הכהות. עוד מאפיינים מיוחדים בתא, הן הנקודות המגנטיות הייעודיות, נקודות שעליהן מוצג לוגו IM ואליהן מתמגנטים מוצרים ייעודיים של המותג – כמו מדף למחשב, מקום אחסון לטאבלט או חיבור לתליית טלוויזיה קטנה ועוד.

הדבר הזה מזכיר לי את "התכנית הגדולה" של המותג, ומותגים סיניים מודרניים וטכנולוגיים אחרים – "לגרום לכם להרגיש ברכב הכי בבית שאפשר". כמה בבית? פשוט תשארו באוטו – תנהגו בו, תעבדו בו, תנוחו, תצפו בטלוויזיה, ואפילו תשחקו בתוכו הילדים.

 

לוח שעונים מגע

לוח מחוונים שהוא גם מסך מגע. IM

 

מותג IM הוא הדור הבא של הרכבים החשמליים תוצרת סין. הוא משתמש בפלטפורמה מתקדמת וחדשנית, בהיגוי שנתחיל לראות יותר ויותר בדגמים סיניים WHEEL BY WIRE, המולטימדיה שלו נעזרת בבינה מלאכותית, והטכנולוגיה בו עוד יותר מתקדמת, אם מבחינת ביצועים, בטיחות ונוחות לנהג והנוסעים.

הדגמים ינחתו אצלנו בארץ בסביבות חודש יולי, והם צפויים "להלחם", לא פחות, בדגמים החשמליים הכי נמכרים ופופולריים בישראל, ממותג טסלה, אקספנג, BYD, זיקר וכדומה. המחיר צפוי להיות מאד תחרותי, אך נמתין ונראה איך יבואנית לובינסקי תמתג את IM בארץ, ואיך היא תתמחר אותו.

 

 

ענת דניאל

ענת דניאל - עורכת אתר הרכב והצרכנות 'מלכת הכביש' מהקמתו ב-2011. כתבת רכב וצרכנות, עורכת מוספים, ומובילת דעת קהל בתחום ב-14 שנים האחרונות. שופטת בטקס הבינלאומי השנתי לבחירת רכב השנה - Woman's world car of the year.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments