ב.מ.וו x3 החדש 2025 (30 xDrive) – סקירה וחוות דעת
ב.מ.וו X3 החדש בדור חדש מגיע אלי בפעם השנייה, הפעם למבחן מקומי, אחרי שפגשתי אותו באוסטריה לפני זמן מה. שם, בכבישים הפתוחים והמהירים מאד נהגתי בעיקר בגרסה החזקה – X3 M50, ונוכחתי להרגיש כמה יחידות ההנעה של bmw חזקות ומהנות
ב.מ.וו X3 בדור החדש רחבה ונמוכה יותר, סמל ההיכר שלה – גריל הכליות התפצל וקיבל עיצוב חדש. ידיות הרכב שטוחות, הפנסים האחוריים בצורת T עם אלמנטים תלת-ממדיים (נראה טוב כ"כ), ויש גם ספוילר גג אווירודינמי.
יחידות התאורה LED מלפנים ומאחור הן עולם בפני עצמו, וגם "הג'וק" החדש של יצרניות הרכב. כל יצרנית שמכבדת את עצמה לוקחת את עניין יחידות התאורה מאד ברצינות, וראינו אצל יצרניות רכבי היוקרה האירופאיות שה"פנסים" של פעם הפכו להיות מערכות נוחות ובטיחות(!) לכל דבר. וניכרת שם השקעה רבה, גם ב-X3 החדשה.

תא נהג ב.מ.וו X3 – הפלסטיקה במרכז ובדלתות מיותרת

מולטימדיה ב.מ.וו X3
לוח מחוונים דיגיטלי צבעוני 12.3"
בתא הנהג
המושבים מרופדים בעור טבעוני במגוון צבעים. יש שימוש נרחב בחומרים ממוחזרים, וטקסטורות מעניינות. לוח המחוונים קמור של BMW בגודל 12.3 אינץ' ומסך המולטימדיה המרכזי בגודל 14.9 אינץ'. שניהם צבעוניים, חדים ומרשימים מאד, ואפשר להצהיר בקול שהמסכים האלה מקפיצים את תא הנהג, עם עזרה מתאורת האווירה ההיקפית המיוחדת.
מסך מולטימדיה גדול ומתקדם בעברית, עם רמה גבוהה של הגדרות ותתי הגדרות. יש מצלמות 360 מצוינות, שמציגות תמונה חדה וברורה. בעת חניה ניתן לראות בדיוק איפה הרכב נמצא, ומה גבולות החניה, מלמעלה ומהצדדים. זו מערכת בטיחות חשובה ומצוינת.

בקרת אקלים לנוסעים מאחור

תא נוסעים BMW X3
אני עם הרכב בימים חורפיים למדי, המיזוג-חימום ברכב עובד מדהים, כמו גם חימום מושבים (לנהג ולנוסע לצידו). תאורת האווירה האדומה בולטת לא רק בחושך, לאורך כל תא הנהג, עד לדלתות.
מעל הנהג/ת והנוסעים סאנרוף פנורמי מרשים מאוד, שמאיר את כל הרכב, גם ביום החורפי, ויש תחושת פרימיום, איכות ואוורירית מאד ברכב. מושב הנוסעים מאחור מרווח. עם מרווח ראש וברכיים טוב, פתחי אוורור, ובקרת אקלים ייעודית לנוסעים, ונאה מאד.

קונסולה חדשה. X3 החדש

כיוון עוצמת המיזוג בדלתות. X3
כמו שכתבתי במבחן ההוא, אחרי הנהיגה הראשונה ברכב – אתייחס גם הפעם (בכובד ראש) לקונסולה המרכזית בתא הנהג, ש"קיבלה" עיצוב חדש, שמכניס מראה עתידני משהו לתא נהג ונוסעים, תא שהיה בדורות הקודמים בעל מראה אלגנטי וזורם בעין, וכעת, נטמעה בו המון פלסטיקה שמחספסת את המראה והתחושה, ולאו דווקא לטובה.
במרכז הקונסולה, בחלק התחתון שלה, יש משטח טעינה לטלפון ומשטח רגיל להניח עליו טלפון. סביב החלק הזה מסגרת פלסטיק מיותרת בעיני, ומשולש פלסטי עם סמל המותג עליו, שנמצא באמצע, בין מקום האחסון לכוסות ובקבוקים לבין המשטח לנייד. לא ברור מה מטרתו, זה לא נראה כמו עיטור. למושב הנהג יש חימום, כמו גם לנוסע שלצידו, ושלל מערכות נוחות.
את כיוון פתחי המיזוג מכוונים על ידי צ'ופצ'יקים קטנים מגומי, שמעט חבויים ולא ברור בתחילה מה השימוש שלהם. בחיי, לא הבנתי את העניין.

ב.מ.וו X3 החדש בהשקה

יחידות תאורה יפות ומיוחדות. X3
יש עיצוב חדש לידיות פתיחת דלתות, אותה שפת עיצוב, שמערבת פלסטיקה במקום ידית אלומיניום נאה. בדלת עצמה יש מערכת מגע ושליטה על עוצמת מיזוג האוויר, ומערכת הזכרונות למושב גם על גבי המשטח הפלסטי הזה, ובקצה נמצא פתח יציאת אוורור לנהג.
יש מקום אחסון גדול מאוד בדלתות לשים בקבוק גדול או לאחסן דברים בכלל. אז הדלת נראית מודרנית ומיוחדת, אבל נראה כאילו שכחו בה חלקים מממכונית הקונספט בתוך ה-X3 החדשה.
החדשות הטובות הן, שב.מ.וו X3 החשמלית החדשה שתחשף, תקבל עיצוב אחר לגמרי, פנים וחוץ, ותהיה שפת עיצוב שלמה חדשה, עתידנית יותר, אבל גם אלגנטית ומלוטשת יותר, ותקוותי היא שנראה כמה שפחות משטחים או גושים פלסטיים בתוך הרכב.

הנעה כפולה מיילד הייבריד ופלאג אין הייבריד. X3
יחידות הנעה וחוויות הנהיגה
נכון שהעיצוב החדש הוא הבולט בדור החדש, והפנים החדש מהווה את גולת הכותרת של הרכב החדש, אבל בעיני, ולדעתי, אלה יחידות ההנעה, בעיקר זו שברכב המבחן, וזו שחוויתי באוסטריה, ב-X3 M50, הם גולת הכותרת. כי שם מבינים ש-BMW זה BMW. ועם כל הניסוי והטעייה בעיצוב הפנים והחוץ, הביצועים וההתנהגות נותרו מרשימים.

X3 M50 בנוף האוסטרי
לב.מ.וו X3 בדור החדש 3 יחידות הנעה:
ב.מ.וו X3 20: מנוע בנזין 4 צילינדרים בנפח 2.0 ל' בשילוב טכנולוגיית מיילד-הייבריד 48 וולט עם הספק של 208 כ"ס והאצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-7.8 שניות.
ב.מ.וו X3 30e (פלאג-אין הייבריד) הרכב הנבחן – שמשלב בין מנוע בנזין בנפח 2.0 ל' ובין מנוע חשמלי המספקים יחד 299 כ"ס. עם סוללת המאפשרת טווח נסיעה חשמלי של עד 87 ק"מ (טווח שגדל בהשוואה לדור הקודם).
והיפיוף שנהגתי בו באוסטריה, ב.מ.וו X3 M50 – יחידת הנעה עם מנוע בנזין בנפח 3.0 ל', 6 צילינדרים ומנוע חשמלי עם הספק משולב של 398 כ"ס. הייתה חוויה.

ב.מ.וו X3 M50
אהבתי את יחידת ההנעה ברכב. יחידת הנעה כפולה, פלאג אין הייבריד. טווח הסוללה נגמר מהר בכל לחיצה במצב נסיעה היברידי/משולב או חשמלי. הרכב חזק מאוד, וגם בנסיעה בתוך העיר הטווח הזה מצטמצם ונעלם מהר מאוד. אולי תצליחו לנהוג בצורה שלווה יותר.
הרכב מתנהג נהדר, הוא נוח, אוחז, זריז. ההגה שמנמן וההיגוי טוב. בשנייה הראשונה בנהיגה, כבר סלחתי על הכל. אני אוהבת את איך שה-X3 מרגיש, בעיר, מחוץ לעיר, ובעיקר בלחיצות עמוקות. אני אוהבת את הסטייל של הרכב והמותג הזה, אני אוהבת שכל המערכות ברכב מלוטשות, ושהמסכים איכותיים מאד, ומערכת שמע היא מערכת שמע מהשורה הראשונה. זה חלק מחוויית הנסיעה והנהיגה.

מערך עזר בחניה
הממשק החדש במולטימדיה מזמין את הנהג/ת לבוא ולהתעסק, ולנסות ולחוות, אבל אני מעט סבלנות, ואולי טכנופובית במידה, ואוהבת לנהוג בעיקר. אז הרגיש לי שכל עניין בחירת מצבי הנהיגה נהיה מורכב קצת.
צריך לבחור מצב נהיגה דרך הגדרות במערכת מולטימדיה, ולא דרך מתג חיצוני פשוט (מקווה שגם זה ישתנה בהמשך). לא כל כך הצלחתי לשלוט על סוג ההנעה שרציתי. ניסיתי לכבות את ה"מצב החשמלי" כדי לשמור על הסוללה, אבל פספסתי משהו בדרך, כי הטווח החשמלי כן ננגס. בגדול, יש מצב נסיעה רק "על בנזין", מצב היברידי משולב של שני המנועים, ומצב חשמלי מלא.
יש גם הגדרות נהיגה יותר מתקדמות, כמו שליטה ספציפית על מנוע וקשיחות מתלים. את זה אהבתי. יש גם מצב בוסט, כשמו כן הוא, לקבל עוד בוסט של כוח למספר שניות, אם רוצים.

תא נהג ב.מ.וו X3 החדש 2025
יש מצבי נסיעה בשונה מ"רק נהיגה" ששולטים גם על הנסיעה וגם על האווירה ברכב (עד כדי סגירת סאנרוף ושליטה בשמע ובתאורה בתוך הרכב) – זה נקרא my modes ויש מספר אפשרויות בחירה: אפשרות למצב פרסונלי (התאמה אישית), מצב ספורט, מצב חסכוני, מצב אקספרסיבי, מצב הירגעות, ששולט על מצב התאורה והסאנרוף, מצב דיגיטל ארט (שמשמיע צלילים קצת מוזרים ברקע, ומציג תצוגה אמנותית על גבי המסך, מעין שומר מסך על גבי המולטימדיה ולוח השעונים, ולא משפיע על הנהיגה עצמה), וסיילנט (מצב שקט).
בפאנל/קונסולה בין הנהג לבין הנוסע יש את ידית תיבת הילוכים (תיבה אוטומטית 8 הילוכים), ולידה, וגלגלת שקופה ונאה לשליטה במולטימדיה.
ב.מ.וו X3 רכב מאובזר ברמה גבוהה מאד, עם מערך בטיחות מקיף ומתקדם, עם מערך עזר בחניה Parking Assistant ומערך עזר בנהיגה Driving Assistant Plus עם אפשרות לפקודות קוליות באנגלית, קישוריות מלאה ואלחוטית, פתיחה והתנעה ללא מפתח, וחיישני קירבה, מושבי ספורט מתכווננים, ועוד ועוד.

ב.מ.וו X3 30 xDrive
מחירים
דגם | רמת גימור | מחיר כולל מע"מ | אגרת רישוי | מחיר כולל מע"מ ואגרת רישוי |
ב.מ.וו X3 20 xDrive | M-Sport | 424,900 ₪ | 5,203 ₪ | 430,103 ₪ |
ב.מ.וו X3 20 xDrive | M-Tech | 459,900 ₪ | 465,103 ₪ | |
ב.מ.וו X3 30 xDrive | M-Launch | 579,900 ₪ | 585,103 ₪ | |
ב.מ.וו X3 M50 xDrive | M-Sport Pro | 649,900 ₪ | 655,103 ₪ |