10 המכוניות הטובות של השנה: מלכת הכביש 2024-25
המכוניות הטובות של 2024-25: "10 המכוניות הטובות" כתבת הרשימה הנקראת ביותר באתר מלכת הכביש מדי שנה. מי הן 10 המכוניות שנכנסו לרשימה המכובדת של 2024-25?
ב-2017 הצטרפתי לפאנל השופטות המכובד של הטקס הבינלאומי לבחירת רכב השנה WWCOTY WOMEN’S WORLD CAR OF THE YEAR. אירוע בינלאומי לבחירת רכב השנה בעולם, בו כל השופטים הן שופטות. 84 נשים, עיתונאיות רכב, מעשרות מדינות, ו-5 יבשות.
10 המכוניות הטובות של מלכת הכביש היא הגרסה המקומית שיצרתי, לבחירת מכוניות השנה, לפני כ-8 שנים.
בשנה החולפת הגיעו לישראל עשרות כלי רכב חדשים מדור חדש, וכלי רכב חשמליים שלראשונה נחתו בארץ. בין כל אלה – 10 דגמים חדשים לגמרי (לא מתיחות פנים ולא רמות גימור חדשות), 10 כלי רכב, הצליחו להתברג לרשימת המכוניות הטובות של השנה – הבחירה של מלכת הכביש.
10 המכוניות הטובות נבחרו מתוך עשרות מכוניות שננהגו על ידי/ידינו בארץ או בחו"ל. מכוניות מכל הקטגוריות, מכל סוגי ההנעות, רמות האבזור וטכנולוגיה, שהתקבצו לרשימה אחת מצומצמת. ברשימה תמצאו מכונית קומפקטית, חשמלית יוקרתית, וקרוסאובר עממי יחד.
המכוניות הנבחרות אחת אחרי השנייה, לפי סדר הא'-ב'

אאודי A6 e tron – המכוניות הטובות של 2024-25
אודי A6 e tron
אאודי A6 אי טרון היא חלק משורת השקות של דגמים חדשים של אאודי הכוללת גם את אאודי A5, אאודי Q5, ו-אאודי Q6 החדשים, שפותחו על פלטפורמות חדשות וצפויים להוביל את מכירות היצרן בשנים הקרובות. ה-A6 E TRON מציג קפיצת מדרגה משמעותית, הכוללת עיצוב חדש ומסובב ראשים והופעה ספורטיבית, אלגנטית ומתוחכמת, המזכירה את ניצוץ החדשנות שסיפק אאודי ה-A6 מ-1997 שהדהים בזמנו את עולם הרכב.
היצע הדגמים כולל את דגם הספורטבק שמוצע בשתי גרסאות לבחירה: הנעה אחורית המצוידת בסוללת 83 קוט״ש, טווח נסיעה עד 627 ק״מ, הספק של 286 כ"ס ותאוצה מאפס למאה קמ״ש ב-6 שניות. מעליה, גרסת הנעה אחורית עם סוללת 100 קוט״ש, טווח נסיעה עד 756 ק״מ, לצד הספק של 363 כ"ס ותאוצה מאפס למאה קמ״ש ב-5.4 שניות. עבור חובבי הביצועים, קיימת גם ה-S6 קוואטרו, עם הנעה כפולה, המאיצה מאפס למאה קמ"ש ב-3.9 שניות בדרך למהירות מרבית של 240 קמ״ש, ויחד עם סוללת 100 קוט"ש, וטווח נסיעה עד 675 ק״מ.
גם בתא הנוסעים המכונית מיישרת קו עם שפת העיצוב החדשה של היצרן, המכוונת למראה טכנולוגי עשיר, עם ריבוי מסכים ותצוגה פנורמית הכוללת לוח שעונים דיגיטלי ״11.9 שמחובר למסך מולטימדיה מרכזי ״14.5, מסך מולטימדיה ״10.9 אישי לנוסע שליד הנהג ו-2 מסכים המציגים את תצוגת מראות הצד הדיגיטליות. המסך של הנוסע מאפשר הצגת נטפליקס ו-YouTube לדוגמה, גם תוך כדי נהיגה (לנהג אין אפשרות לצפות מהצד). גם תצוגת מראות הצד הדיגיטליות נוחה ומוצלחת מבעבר.
אאודי A6 אי טרון – המכוניות הטובות של השנה 2024-25

אלפא רומיאו ג'וניור חשמלי – המכוניות הטובות של 2024-25
אלפא רומיאו ג'וניור EV
אלפא רומיאו ג'וניור היא מכונית SUV קומפקטית, עם 2 יחידות הנעה, ו-3 רמות גימור, כאשר שתי רמות הגימור הראשונות מגיעות ב-2 תצורות הנעה – היברידית מתונה וחשמלית מלאה, ורמת הגימור הגבוהה ביותר ולוצ'ה, רק בגרסת הנעה חשמלית.
המכונית הנבחרת היא הגרסה החשמלית של הג'וניור, בעלת הספק של 154 כ"ס, וסוללה בקיבולת 54 קוט"ש (שניתנת לטעינה מ-10% ל-80% עד 30 דקות), המספקת טווח נסיעה של עד 410 ק"מ לפי תקן WLTP, או עד 580 ק"מ בנסיעה עירונית. הביצועים של הגרסה החשמלית מפתיעים לטובה – הרכב זריז מאד, ההיגוי טוב, המתלים אוחזים היטב את הכביש. היא יכולה להיות מכונית נהדרת לעיר ביום יום, אבל תספק גם חוויית נהיגה אם תצאו לכבישים בינעירוניים.
לג'וניור ממדים קומפקטיים – אורך של 4.17 מטרים, רוחב של 1.78 מטרים וגובה של 1.5 מטרים, ותא מטען (עם פתיחה חשמלית) בנפח של 400 ליטרים.
אבזור חיצוני ופנימי: יחידות תאורה אדפטיביות מטריקס לד, חישוקי 18" (17" בגרסה ההיברידית מתונה), פתחי מיזוג אוויר מעוצבים בצורת תלתן בעל ארבעה עלים (Quadrifoglio), הגה בעיצוב 'טלסקופי' "מסורתי" של מותג אלפא, לוח מחוונים דיגיטלי בגודל "10.25, ומערכת מולטימדיה, עם מסך מגע, בגודל "10.25. (בגרסת מיילד הייבריד יש גלגל רזרבי קטן).
כדגם אלפא מודרני, לג'וניור החדש מערכות סיוע לנהג, כמו נהיגה אוטונומית ברמה 2, חיישני חניה היקפיים, מצלמה אחורית 180 מעלות ועוד.
אלפא רומיאו ג'וניור EV – המכוניות הטובות של השנה 2024-25

ב.מ.וו X3 – המכוניות הטובות של 2024-25
ב.מ.וו X3
ב.מ.וו X3 בדור החדש רחבה ונמוכה יותר, סמל ההיכר שלה – גריל הכליות התפצל וקיבל עיצוב חדש. ידיות הרכב שטוחות, הפנסים האחוריים בצורת T עם אלמנטים תלת-ממדיים (נראה טוב כ"כ), ויש גם ספוילר גג אווירודינמי. יחידות התאורה LED מלפנים ומאחור הן "עולם בפני עצמו", וה"ג'וק" החדש של יצרניות הרכב. כל יצרנית שמכבדת את עצמה לוקחת את עניין יחידות התאורה מאד ברצינות, וראינו אצל יצרניות רכבי יוקרה אירופאיות שה"פנסים" של פעם הן היום מערכות נוחות ובטיחות לכל דבר. וניכרת השקעה רבה בתאורה סביב הרכב גם ב-X3 החדשה.
המושבים מרופדים בעור טבעוני במגוון צבעים. יש שימוש נרחב בחומרים ממוחזרים, וטקסטורות מעניינות. לוח המחוונים קמור של BMW בגודל 12.3 אינץ' ומסך המולטימדיה המרכזי בגודל 14.9 אינץ'. שניהם צבעוניים, חדים ומרשימים מאד, ואפשר להצהיר בקול שהמסכים האלה מקפיצים את תא הנהג, עם עזרה מתאורת האווירה ההיקפית המיוחדת.
מסך מולטימדיה גדול ומתקדם בעברית, עם רמה גבוהה של הגדרות ותתי הגדרות. יש מצלמות 360 מצוינות, שמציגות תמונה חדה וברורה. בעת חניה ניתן לראות בדיוק איפה הרכב נמצא, ומה גבולות החניה, מלמעלה ומהצדדים. מערכת בטיחות חשובה.
מלבד גרסת ה-M50 החזקה מאד, אולי מדי, יחידת ההנעה הבולטת ומועדפת היא ב.מ.וו X3 30e (פלאג-אין הייבריד) שמשלבת בין מנוע בנזין בנפח 2.0 ל' ובין מנוע חשמלי המספקים יחד 299 כ"ס. עם סוללת המאפשרת טווח נסיעה חשמלי ריאלי של כמה עשרות בודדות של טווח חשמלי. חוויית הנהיגה בדגם שנבחן מצוינת – הרכב מתנהג נהדר, הוא נוח, אוחז, זריז. ההגה שמנמן וההיגוי טוב.

טויוטה לנד קרוזר – המכוניות הטובות של 2024-25
טויוטה לנד קרוזר
טויוטה לנד קרוזר, שמלווה אותנו כבר שבעים שנה, הוא הרכב הראשון שהצליח לטפס לתחנה השישית והמאתגרת בהר פוג'י. מאז ועד היום הוא הפך לאייקון בקרב קבוצה רחבה במיוחד של חובבי שטח, בעיקר הודות ליכולות שלו לנוע בתנאי מזג אוויר קיצוניים ועל גבי משטחים מאתגרים. הדור החדש של הלנד קרוזר מציע חידושים טכנולוגיים לעומת הדור הקודם, אך עם זאת שומר על אותה רוח הרפתקנית ושימושיות גבוהה שאפיינה את הדורות הקודמים, שיוצרו במרוצת השנים בלמעלה מ-12 מיליון עותקים.
הדגם החדש מבוסס על פלטפורמת GA-F חדשה, השומרת על המבנה הקלאסי של מרכב המחובר לשלדת סולם. אותה שלדה מציגה בדור החדש קשיחות גבוהה ב-50 אחוז, שתורמת להתנהגות כביש טובה יותר. כמו כן, המנוע החדש, בנפח 2.8 ליטרים טורבו-דיזל, 205 כ"ס ו-51 קג"מ. על הנייר מדובר בנתונים דומים עד זהים למנוע שבדור היוצא, אך המנוע החדש מציג גמישות טובה יותר. עבר עדכונים שונים כדי לספק יעילות גבוהה יותר, והוא משודך כעת לתיבת הילוכים אוטומטית חדשה בעלת שמונה יחסי העברה, המספקת פעולה חלקה יותר וזמני תגובה קצרים יותר מהדור היוצא.
הביצועים בשטח הם ללא ספק נקודת החוזק של הלנד קרוזר. טויוטה שמרו פחות או יותר על זוויות גישה ונטישה דומות לדגם היוצא: זווית הגישה שופרה במעלה אחת ועומדת כעת על 31 מעלות, בעוד שזווית הנטישה קטנה מעט, ועומדת כעת על 22 מעלות. דרכים צרות, עליות מתונות, שבילים כבושים, בוץ או אבנים לא יאתגרו או יטרידו את הענק בדור החדש.

יונדאי איוניק 5N – המכוניות הטובות של 2024-25
יונדאי איוניק 5N
גרסת הביצועים של מכונית הקרוסאובר הפופולרית יונדאי איוניק 5 – יונדאי איוניק 5 N היא מכונית חשמלית ספורטיבית שיכולה לשמש גם כמכונית חשמלית ליום יום. העיצוב והמראה הכללי של הרכב מזכיר את אחותה הסולידית, אבל ה-N קיבלה תוספות משמעותיות שהופכות אותה לאחת המכוניות המרשימות בכביש.
יחידת ההנעה כוללת שני מנועים חשמליים המפיקים יחד 609 כ"ס, עם אפשרות לעוד כוח "בוסט" נוסף עד 650 כ"ס בלחיצה על מתג ה-N Grin Boost על גבי ההגה (מדובר בתוספת כוח של עד 345 כ"ס בהשוואה ליונדאי איוניק 5 הסטנדרטית עם הנעה כפולה). הזינוק מ-0 ל-100 קמ"ש אורך 3.4 שניות בעזרת מערכת לאנץ' קונטרול, בקרת שיגור, והמהירות המרבית עד 260 קמ"ש.
הסוללה ברכב בקיבולת 84 קוט"ש מאפשרת טווח נסיעה ריאלי של 350 ק"מ. מערכת חשמל במתח גבוה (800V) מאפשרת טעינה אולטרה מהירה של 240 קילוואט ומשך מילוי של 18-36 דקות מ-10% ל-80%.
מידות הדגם: אורך של 4.7 מ', רוחב 1.94 מ"מ, גובה 1.58 מ' ובסיס הגלגלים נותר באורך 3 מטרים (מה שמאפשר את מרווח הפנים הגדול לנוסעים).
חוויית הנהיגה ברכב ייחודית, גם אם לא "תשתגעו" עם הרכב או תנסו לקחת אותו לקצה, הנהיגה בכבישים מהירים בינעירוניים, מחדדים את התחושה שמדובר ברכב שונה ממה שהכרנו, וגם מזכיר איזו דרך יונדאי עשתה מימי ה-i10 ו-i30, כברת דרך בטכנולוגיה, יחידות הנעה, ועיצוב, בפרק זמן כל כך קצר.

לינק אנד קו 02 – המכוניות הטובות של 2024-25
לינק אנד קו 02
לינק אנד קו 02, דגם נוסף מבית הייצור וולוו את ג'ילי – מכונית פנאי עירונית חשמלית, אלגנטית, ש"מחביאה" מאחורי העיצוב המתוק חוויית נהיגה מפתיעה מחוץ לעיר. הלינק אנד קו קיבלה יחס מועדף מבחינה מכנית – הוטמעו בה מכלולים ספורטיביים מבית volvo, לכן, היא לא סתם מפליאה בביצועים.
העיצוב של הרכב עדין, עגלגל ואסתטי מאד. יחידות התאורה, שהפכו לגולת הכותרת ומקור הגאווה בכל רכב חדש, בהחלט נאים, מיוחדים וכמו מוטמעים בגוף הרכב, לכדי עיצוב זורם וחלק. בתוך הרכב, אירופה לגמרי, לא תמצאו סין ולא תרגישו סין באף חלק. מערכת המולטימדיה גדולה וצבעונית, 15.4 אינץ', עם ממשק באנגלית (צריך לקחת זו בחשבון), כן יש חיבור ללא כבל לממשק אפל קאר פליי, לבעלי מכשירי APPLE, מה שמייתר את השימוש בממשק המקורי. בהמשך ייכנס ממשק אוטו אנדרואיד למכשירים תואמים.
יחידת ההנעה של לינק אנד קו 02 היא הנעה אחורית הכוללת מנוע חשמלי עם הספק של 272 כ"ס, האצה חזקה מהמקום ל-100 קמ"ש שאורכת כ-5.5 שניות, ומהירות מירבית עד 180 קמ"ש. דיי והותר לקרוסאובר חשמלי משפחתי מקטגוריית c suv. מידותיו בהתאם: בסיס גלגלים באורך 2,755 מ״מ, אורך – 4,460 מ״מ, רוחב – 1,845 מ״מ, גובה: 1,573 מ״מ, ומרווח גחון מכובד, של 191 מ״מ, נתון גבוה מהממוצע, מה שהופך אותו למעין ג'יפון.
הסוללה בדגם, מכונה סוללת NCM עם קיבולת של 66 קוט״ש, וטווח ריאלי משולב עד 380 ק"מ. כאשר בנסיעה עירונית בלבד תצליחו לעבור את ה-400 ק"מ. טעינה מהירה DC בין 20-80% אורכת כ-30 דקות. טעינה ביתית אורכת לילה.
הלינק אנד קו יעילה ומתוקה ביום יום, אבל ברגע שיהיה לכם זמן פנוי לנהיגה, היא תזרח איתכם בכבישים המהירים הפתוחים. היא חזקה מספיק, מתנהגת טוב, אוחזת טוב, וכל הגנים השוודיים שלה נחשפים בבת אחת.
לינק אנד קו 02 – המכוניות הטובות של 2024-25

מיני אייסמן המכוניות הטובות של 2024-25
מיני אייסמן
אם יש משהו שאי אפשר לקחת ממיני קופר, זה את הסטייל הבלתי מתאמץ שלה. המיני אייסמן החשמלית שופעת נוכחות, מסובבת ראשים, ולא משאירה אף אחד אדיש. זה לא מפתיע. האייסמן נראית כמעט זהה לדגם הקונספט, עם אותם קווים נקיים, שטחי מרכב חלקים, ותאורת LED בעיצוב ייחודי שמשדרת וייב עתידני אך עדיין מזוהה עם מיני. העיצוב מינימליסטי ומודרני, עם פחות כרום ויותר אלמנטים גיאומטריים מעודכנים.
בכל הנוגע למימדים, האייסמן מתמקם בין הקופר הקטנה לקאנטרימן הגדולה, ונכנס בדיוק למשבצת שחסרה במותג מאז שהפייסמן והקלאבמן נעלמו מהיצע הדגמים.
אורכו 407.9 ס"מ, רוחב 175.4 ס"מ, גובה 151.4 ס"מ, ועם בסיס גלגלים של 260.6 ס"מ, הוא מציע את הפרופורציות הקומפקטיות של מיני, עם גובה ונפח שמקרבים אותו לקטגוריית הקרוסאוברים הקומפקטיים. נפח תא המטען עומד על 300 ליטרים, מה שמספק שימושיות יומיומית טובה.
תא הנוסעים של האייסמן בעל עיצוב מרשים, חומרים איכותיים, ומינימליזם לא מאוס. מסך המולטימדיה העגול בעל ממשק צבעוני ומרשים מאד, מבוסס OLED בקוטר 9.4 אינץ', שולט בכל הפונקציות – מהמולטימדיה ועד ללוח המחוונים. הגג הפנורמי ענק עם סכך חשמלי ומספק אווירה טובה ומוסיף לתחושת המרחב.
המיני אייסמן החשמלית משווקת בגרסת SE בלבד. ההנעה קדמית, המנוע חשמלי ומפיק 218 כ"ס, מומנט של 33.6 קג"מ, ותאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-7.1 שניות. הסוללה בקיבולת של 54.2 קוט"ש (49.2 קוט"ש נטו) – הטווח הרשמי המוצהר הוא 396 ק"מ, אך הטווח הריאלי מיני הקטנה והשובבה הזו הוא 300 ק"מ. מבחינת טעינה, האייסמן SE תומך בטעינה ביתית (AC) בהספק של עד 11 קילוואט, טעינה בכ-5.5 שעות. וטעינה מהירה (DC) בהספק של עד 95 קילוואט, מ-10% ל-80% ב-30 דקות.
הסוללה הכבדה ממוקמת נמוך ברצפת הרכב ותורמת ליציבות, אבל גם מורגשת בכניסה לפניות מהירות. עם זאת, האייסמן היא קרוסאובר, וככזו היא "מתנהגת יפה" בכבישים מפותלים, עם אחיזה טובה וזוויות גלגול מינימליות.

סקודה סופרב המכוניות הטובות של 2024-25
סקודה סופרב
אחת ממכוניות המנהלים היחידות ששרדו את שוק הרכב ההפכפך וקשוח, אחרי כמעט עשור של "מהפכה" חשמלית. זה אומר הרבה על הדגם, וגם על הקהל שלו, שמצביע בידיים/רגליים.
לסקודה סופרב החדשה שתי יחידות הנעה, הגרסה הבכירה והמועדפת (שגם מתאימה יותר למשקל ואופי הרכב), היא יחידת הנעה הכוללת מנוע 2.0 TSI המשווק רק ברמת הגימור L&K, ומפיק 265 כ"ס, 40.8 קג"מ מ-1650 סל"ד, תאוצה של 5.7 שניות מ-0 ל100 קמ"ש, ומהירות מרבית עד 250 קמ"ש.
סקודה סופרב החדשה בגרסת האבזור הבכירה L&K כוללת מערכת שמע Canton עם 14 רמקולים וסאבוופר, תצוגה עילית HUD, מערכת בקרת שלדה דינמית אדפטיבית המאפשרות להגדיר פרמטרים נבחרים בהתאם לצרכי הנהג ולסגנון הנהיגה, מערך של 4 מצלמות אשר מציגות על מסך מערכת המולטימדיה תמונה היקפית 360° של סביבת הרכב, park assist, חישוקי סגסוגת 19" בעיצוב ייחודי ולוגו Laurin&Klement על הדשבורד, המושבים ומתחת למראות הצד.
לרכב גם פנסי Full Led עם טכנולוגיית Matrix ללא סנוור משתמשי הדרך ותאורת פנייה – מערכת אקטיבית להגברת תאורה לכיוון פניית הרכב. רמת הגימור L&K כוללת גם מערכת חניה אוטומטית במקביל או בניצב עם ארבע מצלמות המציגות על מסך המערכת תמונה היקפית 360 של סביבת הרכב.
חוויית הנהיגה בסופרב 2.0 ל' טובה ומהנה – בעיקר בכבישים מהירים, שם הסופרב שקטה, נוחה ומהירה מספיק, ו"גורמת" לנהג/ת לרצות להמשיך לנהוג.

פורשה מקאן EV – המכוניות הטובות של 2024-25
פורשה מקאן חשמלי
עשר שנים אחרי הדור הראשון של פורשה מקאן, מושק הדור השני, והפעם בגרסה חשמלית מלאה. יחידת ההנעה החשמלית מרשימה; שני מנועים חשמליים חדשים, עם הנעה לכל ארבעת הגלגלים, הספק של 408 כוח סוס, מומנט של 65 קג”מ, האצה מאפס למאה קמ"ש ב-5.2 שניות ומהירות מקסימלית של 220 קמ"ש – נתונים של רכב חשמלי ספורטיבי.
למקאן החדש סוללת ליתיום-יון בקיבולת של 95 קוט”ש (נטו), חלק מרכזי בפלטפורמת ה-PPE החדשה, עם ארכיטקטורה של 800 וולט, שבה פורשה עושה שימוש לראשונה במקאן החדשה. הספק הטעינה (DC) הוא 270 קו”ט, עם אפשרות טעינה מ-10 אחוזים ל-80 אחוזים בכ-21 דקות. ניתן לטעון גם במטען ביתי (AC), בהספק של עד 11 קו”ט. טווח הנסיעה החשמלי המשולב (לפי WLTP) הוא עד 613 קילומטר, טווח הנסיעה המשולב בנהיגה רגועה ויומיומית, יכול להגיע עד 550 קילומטר, והטווח הריאלי בזמן מבחן – עד 490 קילומטר.
מידות הרכב, "משפחתיות", עם אורך של 4,784 מ”מ, רוחב 1,938, ובסיס גלגלים, שגדל ב-86 מ”מ בהשוואה לדגם הקודם לכ-2,893 מ”מ. נפח תא המטען יכול להכיל עד 540 ליטר, ותא המטען הקדמי עד נפח של 84 ליטר, 127 ליטר יותר מהדור הקודם. עוד מידות? כושר הגרירה המקסימלי שלו הוא 2,000 ק”ג, ואת הגלגלים יעטרו חישוקי "22.
בפנים, תא הנהג ייחודי למראה, חצי טכנולוגי חצי קלאסי. שלושה מסכים במרכז תא הנהג – מסך מולטימדיה "12.6 במרכז, מסך בגודל "10.9 מול הנוסע שלצד הנהג, מסך מלא אפליקציות ואפשרויות בידור. בתא הנהג, מושבי ספורט אדפטיביים, עם 18 אפשרויות כיוון חשמלי וזיכרונות, אוורור במושבים, חימום להגה, מצבי נהיגה, גג פנורמי נפתח, פתח אחסון גדול לתיק בקונסולה המדוברת (עוד קריצה לקהל הנשים).
רציתי להרגיש את יכולות הרכב והביצועים, אז בחרתי במצב נהיגה "ספורט" ומצב שלדה נמוכה (מצב LOW), שילוב מומלץ לחוויית נהיגה מהנה. כיף להרגיש סוף סוף את כוח המנוע החשמלי, ויש תחושה של ביטחון בנהיגה ובאחיזה בכביש. ההגה נהדר והבלמים אפקטיביים בלי למחוץ את הדוושה. שאפו. עם הזמן והשהות ברכב התאהבתי בו מרגע לרגע. בעיקר בנהיגה בכבישים הפתוחים והמהירים, עם האצות הביניים המהירות והמהנות והמוזיקה האהובה שלי מתנגנת ברקע. יש תחושה של ביטחון בנהיגה, ההגה מתקשר וספורטיבי, והפניות במצב ספורט מרגישות טוב כ"כ , עד שלעיתים אפשר לשכוח שמדובר ברכב פנאי.

צ'אנגן דיפל S07 – המכוניות הטובות של 2024-25
צ'אנגן דיפל S07
הפתעת הרשימה – צ'אנגן דיפל S07 – הסינית ה"מלאה" היחידה ברשימה (יש חצי סינית בכתבה – השוודית סינית, לינק אנד קו 02).
אחד הרכבים החשמליים המעניינים שהגיעו אלינו במהלך 2024. הגיעו עשרות מכוניות חשמליות לישראל אם לא מאות, שלמען הכנות, אפשר בכמה שניות להבין מה איכותן, ואיך הולכת להיות נסיעת המבחן. הדיפל S07 הפתיעה מהדקות הראשונות בחברתה. עוד טרם התחלתי לנהוג בה.
גם נתוני הבטיחות של הדגם מפתיעים, כמו מבחני ריסוק אירופאים רשמיים עם ציון מירבי, מה שמעיד על הרצון החזק של היצרנית הסינית להיכנס ולהיטמע בשוק הרכב האירופאי. ודירוג הבטיחות הישראלי מירבי – 8 מתוך 8. מפרט הבטיחות מציב את הרכב החדש עם השם הסיני המוזר במקום טוב.
תא הנהג והנוסעים אלגנטיים ויש תחושת פרימיום. התא נקי, נטול לוח מחוונים/שעונים (כל המידע החשוב מוקרן דרך הצג העילי, מול הנהג/ת על גבי השמשה), ומסך מולטימדיה גדול ובולט מוצב במרכז, בגודל 15.6", שגם פונה לעבר הנהג/ת אוטומטית עם הישיבה ברכב. מערכת התפעול של המולטימדיה מורכבת מלא מעט הגדרות, ואפשרויות. טוב שיש אוטו אנדרואיד או אפל קאר פליי ללא כבל, ומציג את מסך הטלפון שלכם על גבי מסך המולטימדיה, כך התפעול נוח ופשוט יותר.
המנוע החשמלי בעל 218 כ"ס, מומנט של 35.6 קג"מ, והאצה מהמקום ל-100 קמ"ש ב-7.9 שניות. הסוללה בקיבולת 79.9 קוט"ש, שיכולה לספק לכם טווח ריאלי עד 390 ק"מ בנסיעה משולבת, עירוני ובין עירוני, ואם תיסעו עד 90 קמ"ש, תצליחו להשיג טווח גבוה יותר. המנוע מספק ביצועים זריזים גם בהאצה מהמקום וגם בהאצות ביניים, ההיגוי מפתיע לטובה, ורק במהירויות גבוהות ממש הורגשה ירידה בתפוקה (מהירות מרבית עד 180 קמ"ש).
כשלוקחים את כל המשתנים האלה בחשבון, הידיעה שהרכב אינו אירופאי, המחיר שלו תחרותי, יש לו המון אבזור נוחות ובטיחות, סטייל מבפנים ומבחוץ, וביצועים מפתיעים. גם אם הצ'אנגן דיפל s07 הוא לא 100% הוא הרבה מעבר לציפיות שהיו לי כשניגשתי אליו, והוא לחלוטין "חבילה" מצוינת מול המתחרים.
מכוניות השנה שהוכתרו בשנים האחרונות:
10 המכוניות הטובות של השנה: מלכת הכביש 2023-24
10 המכוניות הטובות של השנה: מלכת הכביש 2022-23
10 המכוניות הטובות של השנה – מלכת הכביש 2021-22
מי תהיה מלכת הכביש של השנה? 10 הגדולות של 2020
מי תהיה מלכת הכביש 2017: רגע לפני קו הסיום – שש הפיינליסטיות