יונדאי סונטה היברידית מתיחת פנים 2024-25 – סקירה וחווד

יונדאי סונטה היברידית
לפני כ-5 שנים, הגיע אלינו הדור השמיני של יונדאי סונטה היברידית, רכב סדאן מנהלים של ממותג יונדאי. מתיחת הפנים של הדור הפופולרי, נחתה אצלנו לפני כמה חודשים. יונדאי סונטה המחודשת זמינה בשתי רמות גימור, יחידת הנעה היברידית, ומחיר תחרותי, שממקם אותה גבוה בקטגוריה.
האם השדרוגים החדשים מצליחים להוסיף למעמדה של הסונטה בשוק הישראלי? סקירה וחוות דעת

יונדאי סונטה מבחן דרכים
יונדאי סונטה היברידית – עיצוב
אין מה לומר, בשנים האחרונות יונדאי לקחו את נושא העיצוב שלב אחד קדימה, וממכוניות משפחתיות סולידיות, הן נראות מדור לדור יותר טוב. רואים את זה בדגמים כמו יונדאי i20 ויונדאי אלנטרה, וכך עשו גם עם הסונטה החדשה. הסונטה המחודשת 2024-25 זוכה לחזית חדשה, מודרנית ואגרסיבית, עם פס לד-יום שנמתח לאורך מכסה המנוע, ויחידות תאורה מוסתרות תחתיו.
גם חלקו האחורי של הרכב התחדש, עם פתח תא מטען חדש ומעוצב יפה, תאורה אחורית בצורת "H", ובמידה והמרכב בצבע בהיר (שלא כמו ברכב המבחן), תראו ניגודיות צבעים שמאוד מחמיאה לרכב. אחד האלמנטים שהכי אהבתי בעיצוב הדגם הוא "זנב הברווז" שממוקם על מכסה תא המטען. הספוילר הזה, אמור במקור לעזור להפחית את כוח הגרר, ולשפר אווירודינמיות, אך נראה שבסונטה מדובר בעיקר בשיקול עיצובי.
אם נשווה את הגרסה היוצאת לזו המחודשת, כנראה ייקח לנו כמה רגעים להבין שיש קשר גנטי בין השתיים – אחת מרשימה ומלאת נוכחות, בעוד שהשנייה מעט משעממת.
יונדאי סונטה היברידית 2024-25 בישראל מ-213,900₪ – מה התחדש?

יונדאי סונטה תא נהג
פנים הרכב
בתא הנהג והנוסעים אנו עדים (שוב) לשינוי משמעותי, עם תשומת לב לכל פרט קטן. ההגה נעים מאוד לאחיזה, וכולל כפתורים פיזיים המאפשרים שליטה מיידית על המערכת, בנוסף לחימום שמוסיף שמקפיץ את חוויית הנסיעה בימים הקרים.
במרכז ההגה כבר לא תמצאו את הלוגו של יונדאי עם האות H, אלא את הלוגו החדש שאנו מכירים מסדרת איוניק – עוד אלמנט מודרני שמעניק תחושת פרימיום. מאחורי ההגה, בורר הילוכים, שמפנה מקום בקונסולה המרכזית.
לוח המחוונים הדיגיטלי מציג את כל הנתונים שצריך בצורה ברורה, בין אם על צריכת הדלק והחשמל, או התרעות בטיחות, וניתן לשלוט על בחירת הנתונים להצגה דרך ההגה בלי להוריד את העיניים מהכביש. התצוגה העילית (HUD) גם היא מסייעת לעקוב אחר נתוני הנסיעה והתרעות הבטיחות, מול העיניים.
מסך המולטימדיה בגודל 12.3 אינץ', הגודל המושלם בעיניי – מספיק גדול בשביל להציג את כל המידע בצורה ברורה, מבלי לתת תחושה של אייפד ענק במרכז התא.
מערכת המולטימדיה מגיעה עם קישוריות אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי אלחוטיים שעובדים חלק וטוב, ומערכת הסאונד של Bose איכותית מאוד ומוסיפה לחוויה. בנוסף, שמחתי לגלות שהשליטה על בקרת האקלים היא לא דרך המסך המרכזי, בניגוד לטרנד המאוד מעצבן שאנחנו רואים ברכבים בשנים האחרונות.
מתחת למערכת המולטימדיה 3 שקעי טעינה USB-C ומשטח טעינה אלחוטי לטלפון, שגם בנסיעות ארוכות ושימוש בקארפליי, לא גרם לסמארטפון להתחמם.
המושבים עוטים ריפודים דמוי עור בצבע לבן, מושבים נוחים בישיבה, גם בנסיעות ארוכות, עם כיוון חשמלי, 2 זכרונות, חימום ואוורור, פיצ'ר נוחות חשוב לקיץ הישראלי. כמו המושבים גם הדיפונים רכים עם ריפוד דמוי עור לבן, גם על משענת היד, ומוסיפים לנוחות ולתחושת האיכות.
מול המושבים האחוריים פתחי מיזוג לנוסעים, וילונות הצללה (תחושת פרימיום, אמרנו?). הישיבה בהם נוחה ומרווחת, הודות לבסיס גלגלים שגדל ל-2,840 מ"מ.
ניכר שיונדאי השקיעו לא מעט מחשבה בתא הנהג-נוסעים ברכב, והצליח להם – הסונטה רכב מפנק, עם איכות חומרים גבוהה וקשה לחשוב על משהו שחסר בו.

סונטה תא נוסעים
בטיחות
אמנם הסונטה המחודשת לא נבחנה עדיין במבחני ריסוק רשמיים של ארגון Euro NCAP, אך NHTSA האמריקאי המקביל, נתן ליונדאי ציון מרשים של כוכבי בטיחות במבחן הריסוק בינלאומיים שלו.
בארץ, הרכב מגיע עם אבזור בטיחותי גבוה עם דירוג של 7 מתוך 8, כשהדבר היחיד שחסר לו כדי "להשלים" לדירוג 8 מתוך 8, היא מערכת התרעה במצב של היסח דעת הנהג (שבינינו – היא יותר מציקה מ-מועילה).
האבזור הבטיחותי כולל מערכת לבלימת חירום מלפנים ומאחור, אורות גבוהים אדפטיביים, מצלמות היקפיות 360 מעלות, מצלמת רוורס זווית רחבה, בקרת שיוט אדפטיבית ועוד שלל מערכות בטיחות, כשהאהובה עליי היא מערכת זיהוי ומניעת התנגשות בשטח מת. יונדאי לא רק מצפצפים כאשר יש רכב בשטח המת, אלא בעת האיתות בלוח המחוונים, אנחנו רואים צילום חי ממצלמה שמוטמעת מתחת למראה (בצד הרלוונטי), שמראה לנו תצוגה ברורה של כל השטח המת.

שימושיות גבוהה. סונטה תא מטען
חוויית נהיגה ויחידות הנעה
יונדאי סונטה היברידית מצוידת במערכת הנעה משולבת המורכבת ממנוע בנזין אטמוספרי בנפח 2.0 ליטר ומנוע חשמלי. מנוע הבנזין מייצר 150 כ"ס, בעוד שהמנוע החשמלי מוסיף עוד 52 כ"ס.
הספק המשולב עומד על 192 כ"ס שמביאים את היונדאי ההיברידית ל-100 קמ"ש תוך 9.2 שניות. ההנעה קדמית ותיבת הילוכים אוטומטית עם 6 הילוכים.
כבר בנסיעה ראשונה שמים לב למערך המתלים החדש שיונדאי התקינו על הסונטה. הנסיעה רכה ומשככת בנסיעות עירוניות ובדרכים מהירות כאחד, לא משנה אם נסענו מהר בפס האטה או בכביש משובש – הנסיעה נשארה נוחה ונעימה. מערך המתלים עובד היטב גם בעיקולים, והרכב מתנהג מצוין גם שם.
מבחינת צריכת דלק, בנסיעה של 400 ק"מ עם פקקים, נסיעה עירונית ומהירה, מצב ספורט ואקו, נתון צריכת הדלק הממוצע עמד על 17.3 ק"מ לליטר. נתון מעודד, אך הייתי מצפה לנתון טוב יותר ברכב היברידי.
סה"כ, חוויית הנסיעה ביונדאי סונטה טובה מאוד, נעימה ורכה בזכות מערך המתלים החדש ופנים הרכב המפנק, אך לא הייתי מתנגד (ואפילו היה מעט חסר) לעוד כוח, כמו בסונטה N-line המשווקת בארה"ב עם 300 כ"ס, שישלימו את הלוק הספורטיבי והאגרסיבי.

מרכב בהיר, גימורים כהים. סונטה החדשה
רמות גימור ומחירים
הסונטה משווקת בישראל ב-2 רמות גימור:
רמת גימור Luxury – תאורת לד, חישוקי "17, גג זכוכית, תפעול חשמלי למושבים הקדמיים, מערכת מולטימדיה "12.3, מפתח חכם, בקרת אקלים מפוצלת ופתחי מיזוג מאחור, מערכת סאונד של Bose,טעינה אלחוטית וריפוד עור. החל מ-219,853 ש"ח
רמת גימור Limited (הנבחנת) – אבזור נוסף – אוורור במושבים הקדמיים וזכרונות במושב הנהג. החל מ-234,980 ש"ח.
יונדאי סונטה טורבו 2022 (1.6 ל' T-GDI) סקירה וחוות דעת