ליפמוטור C10 קרוסאובר חשמלי (D-SUV) מבחן דרכים

 

leapmotor c10

ליפ C10

 

ליפמוטור C10 החשמלית אמורה לתת תשובה צרכנית הוגנת לצרכן הישראלי וגם לגרום לקרוסאובר החשמלי הנמכר בישראל להתחיל להזיע

 

סמלת החלו לשווק את ליפ C10, קרוסאובר משפחתי חשמלי, שבא להתחרות בשוק רכבי הפנאי החשמליים, רווי המותגים ודגמים תוצרת סין.

איך אני יודע שהשוק רווי? לא רק מריבוי המותגים הקיימים, גם כי פעם הייתי מזהה בחושך מכוניות דרך מראת הרכב רק מצורת הפנסים שלהן, והיום את רובן אני לא מצליח לזהות כלל, ולא בגלל שהתחלתי להרכיב משקפיים, אלא כי לרוב זה (עוד) רכב סיני חדש.

אגב, מבחינתי לבחור בשם C10 הוא חילול הקודש, מכיוון שמבחינתי C10 זהו טנדר שברולט C10 האגדי משנות ה-60', והוא היחידי שרשאי לשאת את השם הזה.

במבט ראשון ליפמוטור C10 לא נראה רכב סיני. למעשה, הוא מזכיר ברובו, כולל עיצוב החזית, ויחידות התאורה, את הסמארט החדשה.

מאחור, פס התאורה השקוף בשילוב חיתוך הפרופיל, הזכיר לי, ושוב סליחה מעוקבינו, את החלק האחורי של פורשה קאיין (ציינתי שהתחלתי להרכיב משקפיים?). יחידת התאורה החוצה לכל רוחבו של החלק האחורי של הרכב.

ליפ C10 שכאמור משווק על ידי סמלת, מאפשר שיתוף פעולה של קבוצת Stellantis ופריסה נרחבת ארצית של מרכזי השירות של סמלת, כמו לשאר מותגי הבית שלהם, כמו Jeep, Fiat, Alfa Romeo ועוד ועוד.

 

ליפמוטור דגמים

ליפ C10 מבחן דרכים

 

מידות הספק וסוללה



מידותיו של ה-C10 נדיבות; אורכו 4.739 מ' ובסיס הגלגלים באורך 282.5 ס"מ. הדגם מבוסס על פלטפורמת LEAP 3.0, וגדול באופן משמעותי מהמתחרה הישיר שלו BYD ATTO3, ומקביל בגודלו לאחיו הגדול והיקר משמעותית יותר – BYD SEAL U.

למנוע Permanent Magnetic Synchronic e-Motor, הספק מרבי של 215 כ"ס ו-32.6 קג"מ, נתון יחסית צנוע למנועים חשמליים שהכרנו, אך חזק יותר בכ-10 כ"ס מהמתחרה הישיר ATTO3. המהירות המרבית עד 170 קמ"ש, ונתון ההאצה על פי היצרן של 7.5 שניות מעמידה ל-100 קמ"ש, מצביעים כי מדובר פה על רכב פנאי חשמלי משפחתי.

יחד עם זאת, מדובר ברכב בעל הנעה אחורית (RWD) מה שאמור להיות מעניין מבחינת ההיגוי. קיבולת הסוללה היא 69.9 קוט"ש, עם טווח נסיעה מוצהר על פי היצרן עד 424 ק"מ. הספק טעינה מקסימלי עומד על 6.6KW, בעוד שבטעינה מהירה DC הנתון חיובי, 84KW.

ליפ C10 משווק בשתי רמות גימור Style ו-Desgin הבכירה יותר, שכוללת בנוסף למפרט הבסיסי גם חישוקי 20" לעומת 18", שמשות אחוריות כהות, תא מטען חשמלי, מושבים קדמיים מאווררים ומחוממים ותאורת אווירה משתנה. 

אך אל דאגה, גם בחבילת הבסיס יש מפרט מכובד מעולמות רכבי הפרימיום, עם אבזור שבמותגי יוקרה וותיקים תשלמו מחיר כפול ויותר.

 

ליפמוטור C10

ליפ C10 תא נהג ונוסעים

תא נהג ונוסעים

 

יש ב-C10 מושבים חשמליים דמוי עור, VEGAN, עם שילוב של OEKO-TEX, ובכלל, כל מעטפת פנים הרכב, הדלתות הדשבורד והקונסולה עטופים באותו דמוי עור, ונותנים תחושת יוקרה. יש פה קו עיצוב נקי מינימליסטי כצפוי מרכב חשמלי. 

המושבים אוחזים היטב, ואף ניתנים למעבר שכיבה מלא שבחיבור עם המושבים האחוריים מתקבלת מעין "מיטה" לצורך מנוחה. 

לוח המחוונים בגודל 10.25" מאחורי ההגה, ומסך מולטימדיה בגודל 14.6" במרכז הדשבורד, עם תפריטים ותתי תפריטים קצת לא אינטואיטיביים. לפחות הלוקליצזיה לעברית תקנית ולא נמצאו כמעט טעויות בעברית. רק צריך לשים לב להודעת הפתיחה שמציינת שכל המידע על הנהג והנהיגה מועברים לשרתי החברה אי שם בסין.

אמנם אפשר לבטל זאת אך הדבר ישפיע על השימוש באפליקציית הרכב, שאחראית בין היתר על ניהול מערכות ברכב, ופתיחת הרכב, מה שפחות נוח. נתקלנו בהודעות דומות גם אצל יצרנים סינים אחרים, והגיע הזמן שמשרד התחבורה ייתן את דעתו לכך.

 

רכב חשמלי חדש

תא נוסעים ליפמוטור

תא נוסעים מרווח

 

מה עוד?

 

יש משטח טעינה אלחוטי לנייד, פתחי אוורור חשמליים נסתרים עם שליטה בהם דרך המסך, תא אחסון גדול מתחת למשענת היד, חיבורי TYPE C ופתחי מיזוג לאחור החשובים לקיץ הישראלי. 

יש מערכת סאונד שלא מצאתי איזכור ברכב או במפרט היצרן, אך מה שכן מצאתי הם 12 רמקולים ומערכת עם עוצמת שמע של 840W שנתנה צליל היקפי מרשים ועמוק המסונכרנת עם תאורת האווירה ברכב, שתהבהב בהתאם למוזיקה. ממש דיסקו. 

ל-C10 גג זכוכית פנורמי מרהיב בגודל 2.1 מ"ר(!) די ענק, שמכניס אור ושמי לילה מרהיבים לרכב, הכולל תריס חשמלי מובנה. המושבים מאחור נוחים, עם מרווח רגליים גדול ומשמעותי למושב הקדמי, ובשילוב הרצפה שטוחה, מתקבלת נוחות של מחלקה ראשונה, שפוגשים במכוניות סאלון. 

מאחור, תא מטען בנפח 435 ל', שהרגיש גדול יותר מנפחו, אך קטן ב5 ליטרים בלבד מהמתחרה הישיר BYD ATTO3. גלגל ספייר אין, ערכת ניפוח יש.

 

רכב חשמלי תא מטען

 

יוצאים לדרך

 

אני מצמיד את כרטיס ה-NFC למראת הרכב לפתיחת הדלתות. מי שירכוש את הרכב יוכל לפתוח אותו עם כרטיס או דרך האפליקציה – תם עידן המפתחות. המושבים החשמליים מתכווננים לפי הזיכרון. מנח הישיבה גבוה, עם שדה ראייה טוב. לחיצה על כפתור ההנעה ואנו יוצאים לדרך. 

עד 30 קמ"ש תשמעו זמזום נוכח למדי, שמהווה מערכת בטיחות להולכי רגל (שישמעו את הרכב החשמלי מבחוץ). עם הזמן התרגלתי לזה. אבל לא התרגלתי לאורך כל המבחן, למערכת זיהוי מבט הנהג שלא הצליח לזהות אותי וביקש שאסיר את משקפי השמש או כובע ומה לא.

למרות שלא חבשתי משקפיים ולא משקפיים, הוא המשיך להתריע ולצפצף עד ששקלתי לגלח את הזקן. 

כל ניסיון לנטרל את מערכת זיהוי הפנים כשל, מה גם שבכל הנעה של הרכב מחדש היא חזרה. מדובר במטרד שמוציא מריכוז ואף גורם לנהג להסיר יד מההגה לעבר המסך על מנת להשתיק את המערכת, אך לטענת נציג החברה הנושא יפתר בעדכון תוכנה הקרוב. 

גם ידית האיתות רגישה, ומצאתי את עצמי מתעסק לא מעט בניסיון לבטל את האיתות. לזכותו של ה-C10  אציין כי לא נשמעו כלל רעשי רוח או דרך, והשקט הופר רק ע"י צפצופי מערכות בטיחות שונות, שהתריעו על עייפות נהג, רכב חוצה בנתיב מקביל, רכב קרוב מלפנים ועוד (את רוב המערכות ניתן לכבות לפני הנסיעה).

 

רכב חשמלי

ליפ C10 קרוסאובר חשמלי

 

מערכות בטיחות

 

תפעול בקרת השיוט האדפטיבית פשוט וקל, דרך לחצן בהגה, ולמעשה ניתן לתפעל אותו כבר מ-10 קמ"ש, מה שמאפשר את מנגנון הזחילה בפקקים, שעבד מעולה. לפי C10 מגיע עם מערכת LEAP PILOT הכוללת 17 מערכות סיוע לנהג, 12 חיישנים סביב הרכב לפיקוח על סביבה בטוחה לנהג, 7 כריות אוויר, ועוד שלל מערכות בטיחות אקטיביות מתקדמות. 

בנוסף ה-C10 זכתה בציון 5 המקסימלי במבחני ריסוק של ארגון הבטיחות האירופאי EuroNCAP. 

מנגנון שאהבתי במיוחד היה מנגון שמונע ממך להניע ולנסוע כל עוד כבל הטעינה מחובר, גם אם הטעינה הסתיימה. בנוסף מצאתי פונקציות חכמות כמו תרחישים, כמו "מצב זקיף" שגורם לרכב להמשיך לעבוד כשאין אף אחד ברכב.

"מצב קמפינג" שמאפשר שימוש במתח סוללה נמוך לטובת תאורה והוצאת חשמל מהרכב למכשיר חשמלי חיצוני, "מצב ניקוי" אם הרכב נכנס לשטיפה, מה שמונע מחיישנים מסוימים להגיב.

ישנם אוטומציות הניתנות לתכנות, כמו מצב זיהוי טמפרטורה, שמקרר או מחמם את המושבים אוטומטית בהתאם לטמפרטורה ברכב, ומצבי רוגע, כמו נמנום שמשמיע מוזיקה עם פכפוכי מים, רוח או גלים. סה"כ פונקציות נחמדות ויעילות.

הנסיעה ברכב החשמלי ליפמוטור C10 נעימה, אם כי המתלים מעט נוקשים, ושיבושי כביש ופסי האטה הורגשו. התאוצה מהמקום טובה, כמו גם האצות הביניים, והנסיעה איכותית. 

ההנעה האחורית כמעט ולא מורגשת, ומרוסנת, ולכן אין "זריקת ישבן" וה-C10 יציבה על הכביש ובכיכרות. כן, ישנה אפשרות לנהיגה במצב ספורט, לביצועים זריזים עוד יותר, ואפשרות נהיגה עם דוושה אחת.

במהלך המבחן, ממוצע צריכת החשמל עמד על 19 קוט"ש, מה שמביא בחישוב מהיר של גודל סוללה חלקי הצריכה, טווח חשמלי ריאלי של 365 ק"מ, כ-60 ק"מ פחות מהצהרת יצרן. 

 

@queenoftheroad.il סמלת משיקה רכב חשמלי משפחתי חדש – ליפמוטור C10 קרוסאובר D -SUV עם הנעה אחורית (215 כ”ס), סוללת 69.9 קוט”ש ועד 424 ק”מ טווח. 2 רמות אבזור, מ-170 אלף ₪ #leapmotor #leapmotorc10 ♬ צליל מקורי – ענת דניאל – מלכת הכביש

 

סיכום

 

לזכותה אכתוב, ליפ C10 עמוסה מלוא הטנא במערכות בטיחות מתקדמות וציוני בטיחות וריסוק גבוהים. היא מרווחת מאוד, במיוחד במושב האחורי, ותא המטען גדול. 

יש פה לא מעט פונקציות מתקדמות, ורמת הגימור פרימיום גבוהה ומכובדת. מקבלים לא מעט רכב ומערכות במחיר הרכב, עם איכות נסיעה לא רעה, שיגרום ליצרניות רכב אחרות ולשולטת בשוק המכירות, נכון לכתיבת המבחן BYD ATTO3 בפרט, להזיע ולהתאמץ יותר.

אין ספק שלא מעט יצרנים יצטרכו ליישר קו עם הסטנדרט החדש שה-C10 מציבה במחיר שהיא משווקת.

מאידך, אציין, מערכות הבטיחות מציקות לנהג (העדכון יפתור זאת, אבל עד אז…) – לא מעט פונקציות בסיסיות כמו מיזוג או ביטול התרעות נדרשות לתפעול מהמסך והורדת היד מההגה או העיניים מהכביש. בטלו את כל המערכות מראש, לפני היציאה לדרך.

נקודת חוזק נוספת של ה-C10 מול המתחרה הישירה היא המחיר, החל מ-169,900 ש"ח. דגם ה-C10 מציע חבילה שכוללת הרבה במחיר משתלם למדי.

אם המותג ידע לתת שירות טוב, מחירי טיפול הוגנים (האחריות כוללת 4 שנים או 100 אלף ק"מ לרכב, 8 שנים או 160 אלף ק"מ לסוללה), ושיווק נכון, הוא יוכל לתת פייט למתחרים. נטל ההוכחה עליו.

 

ליאור אמסילי

אבא פגום ואבא בכלל לשלוש נינג'ות. הייטקיסט בתחום התעשיה הבטחונית בשנים האחרונות, אבל לא בתפקיד ג'ימס בונד ובלי רכב מגניב. מסתפק ברכב ליסינג ביום יום.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments