לקסוס בכנס קנשיקי: על ההתמודדות מול סין והתוכניות לעתיד

 

לקסוס חשמלית

 

לקסוס בכנס קנשיקי הציגה את ההיגוי המתקדם שייצרה (Steer By Wire), והיא כה גאה בו, והפגינה ביטחון מרשים בתחרות הקשוחה מול סין

 

לקסוס כנס קנשיקי: גם לקסוס הציגו בכנס השנתי (בכל זאת, חטיבת היוקרה של טויוטה), כשגולת הכותרת של לקסוס היה ההיגוי החדש שפיתחו וייצרו, Steer By Wire, שהוטמע והוצג בהשקה דינאמית של ה-RZ החשמלית לפני כשנתיים אין שם בפרובנס, ולמעשה, גרמה ל-לקסוס להמציא את ההגה מחדש. 

שמחנו לגלות שגם כאן לקסוס הקשיבה לכתבי הרכב, נהגי הניסוי וכל מי שנגע ונהג בהגה ועכשיו, לדבריה, ההיגוי בטוח יותר ומשופר, מה שמקדם אותו מאוד לקראת ייצור סדרתי, לאחר הסדרת כל נושאי הרגולציה במדינות השונות, בדגש על אירופה. 

השיפורים מתבטאים לדברי נציגי לקסוס בגיבוי יתר של הסוללות למערכת ובדרכי שידור הסינגלים במערכת. לנו הנהגים השיפור יורגש בעיקר בביצועים במהירויות נמוכות/גבוהות עם היזון חוזר, ה-פידבק שופר, הדיוק בהיגוי, ובזווית ההיגוי שהוגדלו ל-200 מעלות.

Steer By Wire מתוכנן להיכנס ליצור סדרתי ב-RZ 550e בגרסא F-Sport.

 

LEXUS RZ 2025

הדגם הראשון שקיבל את ההיגוי המתקדם Steer By Wire. לקסוס RZ

 

"התרומה של לקסוס לאסטרטגיה הזו היא מרכזית, לא רק במספר כלי הרכב, אלא גם בקידום טכנולוגיות החשמול" אמר פסקל רוש, סגן נשיא לקסוס אירופה.

"יש התמקדות במכוניות חשמליות ושמירה על הנאה מנהיגה. אנחנו נשארים קשובים לקול הלקוחות שלנו". כדי להשיג זאת, אנו פועלים לפי העיקרון של המוצר הנכון, במקום הנכון ובזמן הנכון, מבלי להשאיר אף אחד מאחור". 

האסטרטגיה של לקסוס עם מגוון רחב של פתרונות הנעה ואיכות תורגמה גם לנתוני מכירות חסרי תקדים באירופה ובשווקים גלובליים נוספים, עם זינוק של 20% לעומת אשתקד, וכ-88,000 יחידות שנמכרו, נתונים שממצבים את לקסוס כאחד ממותגי הרכב הנמכרים ביבשת. אחד הדגמים שגרם לכך הוא ה-LBX שכבש את השוק עם מכירות של 24,000 יחידות.

 

Ito Shinya

איתו שיניא (Ito Shinya) ואנוכי

 

אחרי הכנס, במהלך ארוחת הערב, ישבתי לצד איתו שיניא (Ito Shinya), מנכ"ל חטיבת הפיתוח החשמלי בלקסוס, אותו ראיינתי בנפרד מוקדם יותר באותו יום. את הארוחה איתו והשיחה הזורמת אקח איתי שנים קדימה.


כיצד לקסוס מתכוונת להתמודד עם שוק הרכב הסיני – לדוגמא, במהלך השנה החולפת, גדל שוק הרכב הישראלי מ-18 ל-23 מותגים סינים, (חלקם מגדירים עצמם כמותגי פרימיום), ולבדל את עצמה בקטגוריית היוקרה לעומת הפרימיום?

 

איתו שיניא (Ito Shinya): "שאלה מצוינת ותודה ששאלת. אנחנו חברה גלובלית וככזו אנו מתמקדים בלא מעט שווקים. ונכון לעכשיו שוק הרכב הסיני עובר מודרניזציה בהתאם לשוק הרכב הסיני, ובמיוחד אחרי נגיף הקורונה, הרבה יצרנים חדשים נולדו, ואין ספק שהמכוניות שלהם, עלויות הייצור שלהם, והרמה מהווים להם יתרון מסוים, ולכן כמו שהכרזנו לא מזמן, הקמנו מותג שמיועד ספציפית לשוק הסיני, כך שנייצר באופן עצמאי, ובנפרד מהשוק הגלובלי דגמים לשוק זה.

נסתכל על כל שווקים גלובליים, כמו אירופה, ולכל שוק נייצר מכונית מותאמת עבורם. אנחנו רוצים לתת לכל שוק את המכונית המותאמת לו, להבדיל אותו מתעשיית הרכב הסינית, וכמובן שלקסוס תוביל את השוק הזה. נייצר לשווקים האלו מכונית שמאיצה כמו שאתה מצפה שהיא תאיץ ותרגיש בדיוק כמו שאתה רוצה להרגיש בנסיעה. זה אולי נשמע נורמלי וסטנדרטי, אבל זה מה שאנחנו יודעים לעשות. הדרך שלנו בלקסוס היא הדרך הנכונה, עם ניסיון רב של עשרות שנים וטכנולוגיות שיכולות לתת לכל שוק את ה"טעם" והייחודיות שלו.

אנחנו לא מנסים בכוונה לייחד או לבדל את עצמנו מתעשיית הרכב הסינית, אנחנו לקסוס ואנחנו רוצים שמי שנוהג בלקסוס יגיד אני נוהג בלקסוס כי זה הרכב האולטימטיבי בשבילי."

 

Steer-by-wire

 

האם ההגה Steer-by-wire צפוי "לגלוש" לדגמים נוספים של לקסוס בקרוב, והאם הוא יהיה זמין גם בשווקים אירופאים אליהם ישראל משתייכת?

 

"תודה על השאלה. אנחנו ממש מצפים ורוצים להוציא את הטכנולוגיה הזו לשוק, אחרי כל שנות הפיתוח. אנחנו נתחיל כאמור בדגם לקסוס RZ ובהתאם לאופי של הרכב הבא אנחנו נוסיף אותה לעוד דגמים. הלקוחות הם אלה שיחליטו אם הם רוצים את זה בדגם כזה או אחר. אנחנו נרצה שההגה הזה יכנס לעוד דגמים, ושהרגולציה תאושר בעוד מקומות. לפעמים התשובות שאנחנו מקבלים מהרגולטור לא תואמות אלינו, אבל אתה יודע זה התפקיד של הרגולטור", הוא מוסיף בחיוך.

 

נהגתי ב-Steer-by-wire לפני כשנתיים עוד כשהיה פרוטוטייפ, וזה היה מדהים, אבל היה קצת מחסור בפידבק, בתחושות שההגה מעביר לנהג.

 

"כן כן, בדיוק על זה נדבר היום בכנס, שיפרנו אותו בעקבות פידבקים כמו שלך ואני מודה לך על כך, זה חשוב לנו לשמוע זאת מכל מי שנוהג בשביל שנדע איפה להשתפר."

 

בטכנולגיות היום, במיוחד עדכוני OTA, או אפילו ב-Steer-by-wire שמשדרות סיגנלים פנימיים ברכב לרסיבר של הרכב, האם אתם חושבים על היבט הסייבר ואבטחת המידע, ואם כן, כיצד אתם עושים זאת?

 

"כרגע יש ניטור צד שלישי, ואנחנו מצפינים את הסיגנל בצורה כזאת שהרסיבר ידע שזה הסיגנל הנכון מהמשדר, ויש פה בדיקה כפולה. ובכלל, כל מערכת ברכב נבדקת בדיקה כפולה, כך שיש גם רכיב פיזי – שגם בודק, ולא רשת אלחוטית. כמובן שאף פעם אין מאה אחוז, אבל אנחנו עושים הכל שלא יהיה תיזה חדירת וירוס, או כל גורם עויין שיוכל לפגוע".

 

להמציא את הגלגל: לקסוס RZ450e קרוסאובר חשמלי – נהיגה ראשונה

 

ליאור אמסילי

אבא פגום ואבא בכלל לשלוש נינג'ות. הייטקיסט בתחום התעשיה הבטחונית בשנים האחרונות, אבל לא בתפקיד ג'ימס בונד ובלי רכב מגניב. מסתפק ברכב ליסינג ביום יום.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments