מכוניות חשמליות משתלמות (זולות?) עד 150,000 שקלים

מכוניות חשמליות משתלמות עד 150 אלף ש"ח
מחפשים מכונית חשמלית (חדשה מהיבואן) בתקציב עד 150,000 ₪? הכתבה הזו עבורכם
זה לא סוד שתג המחיר של מכוניות חדשות בישראל עולה מחודש לחודש ובעיקר משנה לשנה. במספר חד ספרתי של שנים, המשפחתית חביבת העם למשל, טויוטה קורולה, עלתה במחיר מאזורי ה-130,000 שקלים לכיוון ה-160,000 שקלים לגרסאות הבסיס ו170,000 לגרסאות המאובזרות.
אפילו מכונית המיני הפופולרית, קיה פיקנטו, חצתה לאחרונה את רף ה-100,000 שקלים, כך שבמהלך כתיבת שורות אלו, אין בישראל מכונית המתומחרת במספר נורמלי של "רק" חמש ספרות.
יש שיגידו שזה קרה בגלל הטבות המיסוי לרכבים חשמליים, אבל כל שנה הן מצטמצמות והמחירים ממשיכים להרקיע שחקים גם בגזרת החשמליות.
למעשה, הגורמים המרכזיים לעליות המחירים הם עלויות השילוח שהתייקרו מתחילת המלחמה, והאינפלציה העולמית.
אז אם אתם מתכננים לרכוש מכונית חשמלית חדשה, והתקציב שלכם מוגבל, עד 150,000 ש"ח (מחיר לא מבוטל) ריכזנו עבורכם 5 מכוניות חשמליות חדשות, שמתומחרות במחיר אטרקטיבי.

ליפמוטור T03
ליפמוטור T03
ממש ברגעי כתיבת שורות אלו, ביצענו עריכה בכתבה עקב ידיעה לעיתונות שיצאה מיבואן סמל"ת, על הוזלת המחיר של ליפ T03 בשיעור משמעותי, הפחתה של 20,000 ש"ח, כך שהרגשנו שחייבים להכניס אותה לכתבה.
ליפמוטור T03 היא מכונית עירונית בבסיסה, עם מימדים צנועים המתאימים לחניות בערי ישראל הצפופות, עם תא נוסעים בסיסי אך דומה למקובל בסגמנט. יחידת ההנעה שלה בעלת הספק של 95 כ"ס (לא מרשים, אבל מספיק), גודל הסוללה הוא 37.3 קוט"ש, והטווח המוצהר הוא 265 ק"מ – נתונים המעידים על כך שסביבת המחייה שלה היא סביבה עירונית.
היצע מערכות הבטיחות האקטיביות בה כולל מערכת זיהוי תמרורים, התרעת סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית והתראה על היסח דעת הנהג.
נסכם, שבמחיר המחודש של 89,900 ₪ התקף החל מהשבוע, הליפמוטור היא כמעט חסרת תחרות ומציעה עסקה משתלמת כלכלית.

דונגפנג בוקס
דונגפנג בוקס
דונגפנג בוקס היא למעשה מכונית סופרמיני עירונית חשמלית מתוצרת אחד ממותגי הרכב הגדולים ביותר בסין.
לזכותה מימדים יעילים ושימושיים מאוד – אורך של קצת מעל 4 מטר בדומה למכוניות כמו פיג'ו 208 או מאזדה 2, אך בסיס גלגלים (המרחק בין הסרן הקדמי לסרן האחורי) ארוך של 266 ס"מ, שמקביל למכוניות שנמצאות בקטגוריה מעליה, כמו למשל פולקסווגן גולף.
לבוקס יש תא נוסעים צבעוני וייחודי בעיצובו, ורשימת אבזור ארוכה ביחס לסגמנט ולמחיר.
לחובתה, טווח מוצהר של רק 340 ק"מ (בכל זאת, סוללה קטנה, 43 קוט"ש), מנוע "זריז" עם הספק 95 כ"ס (בדומה לליפמוטור). נוחות הנסיעה סבירה, בדומה לאיכות החומרים וההרכבה בתא הנהג והנוסעים.
לבוקס יש בקרת שיוט אדפטיבית, שליטה אוטומטית באורות גבוהים, בלימה אוטונומית כולל זיהוי הולכי רגל ורוכבי אופניים, והתראה על היסח דעת הנהג.
לסיכום, במחיר של 113,900 ₪, דונגפנג בוקס מציעה תמורה טובה לנהג/ת העירוניים.

Jac 30
JAC 30
ה-30 היא אחת המתחרות הישירות ביותר של הבוקס, כאשר לשתיים לא מעט נקודות דמיון. המידות, כמעט זהות, JAC 30 באורך של סופרמיני, אך עם בסיס גלגלים של משפחתית קומפקטית (קטגוריה מעל), וההבדלים ביניהן הם בסנטימטרים.
גם הרוחב, דומה מאוד למשפחתית קומפקטית. העיצוב של ה-JAC30 עליז מאוד, ומזכיר מאוד את חביבות הרטרו, המיני ופיאט 500, עם הפנסים העגולים מלפנים.
גם תא הנוסעים מרענן וצעיר לא פחות, עם ריפודים דו גווניים שמזכירים מאוד את… הבוקס.
המנוע חזק משמעותית משל הבוקס, עם 136 כ"ס. הסוללה גדולה יותר (51.5 קוט"ש), וגם הטווח המוצהר מרשים יותר (374 ק"מ).
יחד עם זאת, לחובתה מערך בטיחות פחות מקיף (בכל זאת רכב שאינו משווק באירופה). מערכות הבטיחות הן בעלת התראות בלבד, והן לא אקטיביות כמו ברכבים מקבילים בסגמנט.
לסיכום, במחיר של 129,900 ₪, היא יקרה מהדונגפנג, ועם מערך בטיחות פחות מקיף, כמו גם מגבלת יבוא של עד 400 רכבים בשנה.

פיאט 500 חשמלי
פיאט E500
אם אתם רוצים חשמלית, ומעדיפים שהיא תהיה ממותג מוכר, עם שם והיסטוריה בארץ ובעולם, ועל הדרך עם עיצוב מגניב? הכירו את ה-500 החשמלית של פיאט, שאמורה לענות על כל הסעיפים האלו.
בניגוד לשתי הסיניות הקודמות, הממדים של ה-500 הם באמת של סופרמיני גם מבחינת המרווח. היא קטנה ומתאימה מאוד לשימוש עירוני. אבל זה מגיע עם חיסרון – פיאט 500 היא בעלת 3 דלתות בלבד, או 3+1, שזה למעשה עוד דלת קטנה בצד הנוסע כדי לאפשר כניסה קלה יותר למושבים האחוריים (קצת כמו יונדאי ולוסטר למי שזוכר, אבל אחרת).
עם זאת, היתרון המובהק של ה-500 היא האפשרות לרכוש אותה עם גג נפתח בסגנון "קופסת סרדינים", אך זה כבר יחצה את רף המחיר של הכתבה.
אנחנו ממליצים להימנע מהגרסא הבסיסית של פיאט 500 (רמת הגימור Action)- במחיר של 129,900, מקבלים 95 כ"ס וטווח מאכזב של 190 ק"מ בכלל, לא משהו שקל לישראלים לקבל בשוק החשמליות של 2025.
רמת הגימור Icon של ה-500 מעניינת יותר, עם 118 כ"ס, וטווח מוצהר של עד 320 ק"מ.
מבחינת מערכות הבטיחות, פיאט 500 מצוידת בבלימה אוטונומית, והתרעה ותיקון סטייה מנתיב. רמת הגימור La Prima, מצוידת גם בזיהוי רכב בשטח מת ובקרת שיוט אדפטיבית הכוללת מרכוז נתיב, אך היא כבר מחוץ לתקציב המוגדר.
עוד גרסה מעניינת של ה-500 היא האבארט החשמלית, שממש משחזרת רעש של מנוע בנזין דרך הרמקולים במטרה למשוך את חובב הנהיגה הממוצע, אך במחיר שבאזורי הרבע מיליון שקלים היא פחות רלוונטית לנו.
לסיכום, במחיר של 149,900 לרמת הגימור Icon, פיאט 500 מציעה ייחודיות ואופי, מבית מוכר, עם נתונים טכניים לא רעים בכלל.

BYD דולפין
BYD דולפין
מי שמחפש משפחתית חשמלית קטנה בתקציב שהגדרנו, חייב לבדוק את BYD דולפין. היא מגיעה ממותג סיני אהוב מאוד בארץ, ועתיר ניסיון בעולם.
היא גבוהה ומרווחת יותר ממכוניות הסופרמיני שסקרנו קודם, וזה בא לידי ביטוי בעיצוב קצת פחות מושך, יחד עם זאת, תא הנוסעים נראה מצוין, והוא בעל המסך המסתובב המוכר של BYD.
גם הנתונים שלה הם "עולם אחר" מהרכבים שהצגנו קודם. ההספק שלה הוא 204 כ"ס (בדומה לאטו 3), והטווח המוצהר עומד על 427 ק"מ. מרשים.
גם האבזור שלה די נדיב, וכולל חימום הגה, אפליקציית תפעול מרחוק, ואפילו כרטיס NFC המשמש כמפתח, וזו רק ההתחלה. גם מבחינת הביצוע מורגש שהדולפין נועדה לשיווק באירופה.
היא מעודנת יותר ומרגישה כמו מוצר בשל מאוד. גם בהיבט הבטיחותי ניכר שהדולפין מצטיינת, עם דירוג 5 כוכבים גבוה מאוד במבחן הריסוק האירופי (Euro NCAP) ומערך בטיחות אקטיבי מקיף, הכולל בלימה אוטונומית גם ברוורס, שיוט אדפטיבי ותיקון סטייה מנתיב.
בפברואר 2025 החלו לשווק גרסה מעודכנת לדולפין, שמיצבה אותה בדיוק על תג המחיר של 149,900 ₪ ברמת הכניסה Comfort, מה שיוצר עבור הדולפין יחס תמורה למחיר מעולה בעינינו.

MG5
בונוס: MG5
למי שמרווח הפנים בכל הרכבים שציינו לא מספיק עבורו, ורוצה רכב עם תא מטען גדול, אך בלי "פוזה" של רכב SUV, יש לנו פתרון. 5MG היא מכונית משפחתית סטיישן אמיתית, שמזכירה לנו את הימים של לפני בערך 15 שנה כשמלכות הליסינג היו הפורד פוקוס סטיישן והיונדאי I30CW.
למשפחתיות סטיישן יש יתרון גדול על מקבילותיהן בעלות ה-4 דלתות (סדאן), והוא מגיע בזכות תא מטען נדיב יותר (479 ליטרים) ופתח הטענה רחב ונגיש משמעותית.
תא הנוסעים של MG5 מסודר ושמרני יותר בהשוואה לשאר המכוניות בסיקור הזה, ויש קהל לקוחות שיעדיף את זה, ואולי בצדק.
מבחינת הנתונים, ההספק של הדגם הוא 156 כ"ס, שזה נתון מכובד לכל הדעות, והטווח המוצהר הוא 380 ק"מ מתוך סוללה של 61.1 קוט"ש. הביצועים של MG5 הוא בדיוק מה שהרוכש הממוצע שלה יחפש, היא מבצעת את רוב הדברים בצורה טובה, אך לא מתבלטת.
מערך הבטיחות בה כולל תיקון סטייה מנתיב, שיוט אדפטיבי ובלימת חירום אוטונומית.
לסיכום, במחיר של 158,888 ₪ שמעט חורג מהתקציב שהגדרנו, למרות הגיל המורגש, והיותה מבוססת במקור על פלטפורמת רכב בעירה פנימית שהוסבה לדגמים חשמליים (בניגוד לשאר המכוניות בסקירה הזו), היא מציעה תמורה אטרקטיבית למחיר.
למי שמחפש MG יותר חדשנית, זריזה ומהנה לנהיגה, יש גם את MG4 המשובחת, שנכנסת גם היא בתקציב, ומציעה חבילה מאוד שלמה ומצטיינת בביצוע ובחוויית הנהיגה.