מקסוס MIFA 9 חשמלי 7/8 מושבים – סקירה וחווד

 

maxus mifa 9

מקסוס מיפה 9

 

דגם חדש שמונה מושבים נכנס לתוך קטגוריה כמעט לא קיימת, קטגוריה שבה ניצבת מכונית חשמלית אחת נוספת עם שמונה מושבים, ומולה המכונית החשמלית החדשה אותה בחנתי כעת מקסוס מיפה 9.

 

יש מספר מכוניות עם שישה או שבעה ואפילו שמונה מקומות ישיבה, אבל אין כמעט מכוניות מרובות מושבים שהשורה השלישית שלהן שורת הנושאים השלישית שימושית באמת, לנוסעים בוגרים או ילדים.

אז היתרון הגדול של מקסוס MIFA 9 הוא בהחלט עצם העובדה שניתן "להכניס" לרכב שמונה אנשים/נוסעים, שישבו בריווח ובנוחות . גם בזכות מושב שלישי שזז אחורה קדימה, וגישה נוחה ורחבה לשורה השלישית מדלתות הצד. קיפול השורה השלישית אמנם מכני, נעשה על ידי משיכת 2 ידיות, אבל פשוט יחסית.

לפניי מכונית חשמלית חדשה ממותג מקסוס, מותג שבחודשים האחרונים בונה את עצמו מחדש בישראל. היבואן ההוא הלך, ונכנסו שניים חדשים, כאשר היבואן ממנו קיבלתי את הרכב למבחן, הוא חברת אוטו חן.

 

רכב חשמלי 8 מקומות

8 מושבים לשמונה נוסעים בוגרים. מיפה 9

MIFA 9

רכב חשמלי 8 מקומות – מיפה 9

 

מקסוס מיפה 9 בולט במידות הגדולות שלו, עם אורך של 5.2 מטרים, ורוחב של שני מטרים, שמחייב אתכם למדוד את אורך החניה שלכם, ולבדוק ראשית, אם יש לכם איפה לחנות את הרכב, והאם הגישה שלכם החוצה ופנימה מהחניה אפשרית. ממש לבדוק היתכנות של יציאה וכניסה עם הרכב פנימה והחוצה.

תא הנהג והנוסעים הגדול (בסיס גלגלים באורך 3.2 מ') כולל שני חלונות שמש, סאנרוף פנורמי לנוסעים מאחורה, וסאנרוף לנהג ונוסע.

תא המטען של הדגם בנפח 466 ליטר עד 1703 ליטר עם קיפול שורת המושבים השלישית, בנוסף לתא מטען קדמי בנפח 55 ליטרים. שנפתח בלחיצת כפתור.

 

רכב חשמלי לנכים

משענות לרגליים, ידיות אחיזה לידיים

מקסוס 8 מושבים

מקסוס מיפה 9 שורה שנייה

מיפה שורה שלישית

מקסוס 9 גישה נוחה לשורה השלישית

 

מערכת המולטימדיה חביבה, לא שיא הטכנולוגיה, והממשק שתורגם לעברית… ניתן להתרגל אליו, עם מסך מגע בגודל 12.3". יש לא מעט הגדרות ואפשרויות בחירה, כמו מצבי נהיגה ומצבי רגנרציה, לבלימה עדינה או חזקה של הרכב, עם הרמת הרגל מהגז.

 

MIFA 9 מבחן

תא נהג MIFA

מקסוס 8 מקומות

מולטימדיה 12.3"

הנעה, רמות גימור וגרסאות (7 מקומות ו-8 מקומות)

 

המיפה 9 כאמור, רכב חשמלי מלא, עם יחידת הנעה חשמלית שמרגישה טוב, ומספיק נמרצת לממדים האלה: מנוע החשמלי בהספק של 245 כ"ס ומומנט של 35.7 קג"מ והאצה מהמקום ל-100 קמ"ש ב-8.9 שניות.

גרסת 8 נוסעים – השורה השלישית ניתנת להזזה על גבי מסילה למיקסום המרווח, וכך גם השורה השנייה בגרסת ה-Luxury. המושבים בשורה השנייה והשלישית ניתנים לקיפול ומשענת הגב ניתנת להטיה.

לרווחת הנוסעים שלל תאי אחסון, בקרת אקלים דיגיטאלית מפוצלת ל 3 אזורים, פתחי יציאת מיזוג ומחזיקי כוסות לכל 3 שורות המושבים. גרסת ה-Luxury מוסיפה מושבים קדמיים מתכווננים חשמלית, פתיחה חשמלית לדלתות ההזזה ופתיחת דלת תא מטען חשמלית ללא מגע.

גרסת ה-Premium עם 7 מושבים – מושבי הנהג והנוסע לצידו וכן 2 מושבי "קפטן" הכוללים כוונון חשמלי (עם זכרונות לנהג ולמראות), חימום, אוורור ועיסוי. מגשים נפתחים למושבי השורה השנייה, שקע 220V ושקע USB, מושבים מתכוונים ל"מצב שינה".
מידות מקסוס

עכשיו צריך חניה מתאימה

בטיחות

רמות הגימור מאובזרות כסטנדרט במצלמות היקפיות 360, חיישני חניה קדמיים ואחוריים, 6 כריות אוויר, עיגוני ISOFIX בשורה השנייה והשלישית,
מערכת בקרת שיוט אדפטיבית, מערכות אקטיביות למניעת התנגשות צד ב"שטח מת".
וגם מערכת התרעה במצב של היסח דעת ועייפות הנהג, מערכת לבלימת חירום מפני הולכי רגל/רוכבי אופניים,
מערכת אקטיבית למניעת סטייה מנתיב, מערכת לבלימה אוטומטית בעת חירום, בנסיעה לאחור ולתנועה חוצה בצמתים,
בקרת מהירות חכמה (ISA), ועוד.
רכב חשמלי גדול

5.2 מטרים אורך

כמה דברים שיש לציין על אבזור הנוחות ואבזור הבטיחות:

  • הדלתות האחוריות ודלת תא המטען חשמליות/אוטומטיות. הן נפתחות בלחיצת כפתור, גם ממתג חיצוני וגם ממתג פנימי.
  • לנוסעים ברכב יש מתגי שליטה על פתיחת חלונות, דלתות וסאנרוף.
  • משטח הטעינה לא כולל אוורור, ומחמם את הנייד/הטלפון.
  • הרכב לא נוסע בלי שחוגרים חגורה. בטיחותי וחשוב, אבל מעיק קצת (חוץ מזה שבתוך החניה אפשר לא לחגור).
  • מערכת בטיחות לטובת הולכי רגל משמיעה צלילים חזקים למדי עד 30 קמ"ש, כדי שהולכי רגל יישמעו "את הרכב" בסביבתם.
  • התראות ניטור עייפות נהג, ושמירה על נתיב, באופן אישי ההתרעות המרובות לא הפריעו לי. מאד יכול שזה בגלל / בזכות זה שאני שומעת רדיו ומוזיקה לרוב.
  • אפשר לכבות את ההתרעות הקוליות, וחלקן אפשר להגדיר שיהיו רק התראות ויזואליות שיופיעו על גבי לוח המחוונים.
  • הרכב קיבל אישור תקינה אירופאי מלא
  • המיפה 9 קיבל חמישה כוכבי בטיחות במבחני Euro NCAP רשמיים אירופאיים.

 

מכונית חשמלית גדולה 7 8 מקומות

מקסוס חשמלית 8 מקומות

 

נסכם

למקסוס מיפה 9 אין תחרות גדולה בשוק הרכב, מצד שני, הוא עושה את העבודה: מאפשר 380-400 ק"מ טווח חשמלי, נסיעה שקטה למשפחה, תא נוסעים מאד מרווח ושימושי (כניסות טעינה, מקומות אחסון לבקבוקים, דלתות חשמליות, גישה נוחה לשורה ה-3), ביצועים זריזים מספיק, ומערכות בטיחות חשובות.

את ה-MIFA 9 אפשר לראות באולם מקסוס החדש ברחוב המנופים בהרצליה פיתוח. לצידו, דגם חשמלי נוסף, 6-7 מקומות, האח הקטן מקסוס מיפה 7.

בקרוב אפרסם מבחן וסקירה גם עליו.

 

מחיר דגם ה-MIFA 9: החל מ-270,990 ₪

 

ענת דניאל

ענת דניאל - עורכת אתר הרכב והצרכנות 'מלכת הכביש' מהקמתו ב-2011. כתבת רכב וצרכנות, עורכת מוספים, ומובילת דעת קהל בתחום ב-14 שנים האחרונות. שופטת בטקס הבינלאומי השנתי לבחירת רכב השנה - Woman's world car of the year.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments