נהיגה ראשונה: סיטרואן C3 aircross (היברידי/חשמלי) 5-7 מקומות

סיטרואן C3 aircross
לכל מותג רכב רצוי וכדאי שיהיה את השפה שלו ואת הייחוד שלו מול המתחרים בקטגוריה, ודרך ברורה לבדל את עצמו מיתר המותגים, מותגי הרכב, כולם.
בשנים האחרונות אנחנו עדים לצונאמי של דגמים סינים חדשים, שרובם ככולם נראים אותו דבר, מבחוץ ומבפנים, אותו שטנץ של מסך גדול וצבעוני במרכז הרכב, וכמויות טכנולוגיה מגוחכות, שלרובן לא נגיע כלל.
הבעיה של "העתקת העיצוב", אם בכוונה או לא בכוונה זולגת גם ליצרניות שאינן סיניות, ואז אנחנו מוצאים את עצמנו עומדים ומשתהים מול דגמים אירופאים שנראים בדיוק כמו הרכב החשמלי הסיני "הממוצע" שנהגנו בו לאחרונה.
עכשיו, שלא תבינו לא נכון, השלמתי עם המהפכה החשמלית מסין, וצונאמי המכוניות החדשות מסין, זה פה וזה לא הולך להיגמר, וכדאי להשלים עם זה כדי לא לחוות מפח נפש עוד יותר גדול. ואחרי כל מה שאמרתי, אחרי ההשקה האחרונה, צצה תקווה קטנה, שאולי נמשיך לראות מכוניות מיוחדות ומעניינות בנוף הרכב המשובט.

סיטרואן C3 איירקרוס – 5 או 7 מושבים
השקה בינלאומית כפולה
מותג סיטרואן השיק את הדור החדש של רכב הפנאי העירוני שלו – סיטרואן c3 איירקרוס. לצד מתיחת פנים לדגם נוסף, סיטרואן c4 איקס (גרסה היברידית וחשמלית לc4x).
שני הדגמים האלה מוכיחים שאפשר אחרת, מכוניות חדשות ב-2025 יכולות להראות אחרת. אחרי שפגשתי את המעצב המקסים של הרכבים האלה, אני יכולה להעיד שהתקווה אולי תגיע דווקא מבית סטלנטיס.

גם ה-C4 המחודשת זכתה לעיצוב חדש

סיטרואן C4 חשמלי או היברידי
סיטרואן C3 aircross – מבחינת העיצוב החיצוני, התחברתי לעיצוב המרובע ומרענן – קצת רטרו. הלוגו החדש בולט ויפה מקודמו, הדוגמא החרוטה על החזית יוצרת עוד עניין בעין, בצדדים מתחת לפנים המעוצבים, פס דק צבעוני, שאפשר לבחור בשלל צבעים, אפילו בצבעי דגלים שונים (שכנראה נצטרך לקנות בחנות אינטרנטית בחו"ל).
הפס אמור לצאת כמו קליפס, וניתן להתאמה והחלפה. הדברים הקטנים…
עוד חידוש וייחודיות מצאתי בדלתות, תוויות אדומות בולטות עם משפטים מעודדים, כמו תהיה שמח, הכל בסדר, תהנה ועוד. נראה נחמד, ומדגיש את הכיוון הסיטרואני, לעבר קהל צעיר, משפחות צעירות עירוניות שמחפשות רכב שנראה ומרגיש קצת אחרת.
@queenoftheroad.il סיטרואן C3 aircross היברידי קל וחשמלי מלא, יגיעו אלינו בהמשך השנה, החל מחודש מאי 25. נכון שיש הרבה חלקים פשוטים ופלסטיים בתא, אבל העיצוב מרענן והשימושיות גבוהה מאד. אז הכל מתחיל ונגמר בסדר עדיפויות שלכם, וכמובן במחיר שהרכב יתומחר… בקרוב #citroenc3 #citroenc3aircross #citroen ♬ צליל מקורי – ענת דניאל – מלכת הכביש
בפעם הראשונה יצא לי לשבת למספר שיחות עם המעצב של הרכבים וככל שהעמקנו בשיחותנו, הצלחתי לגלות עוד טפח מעולמו של מעצב רכבים צרפתי. העיצוב צריך להיות מתקדם, מעניין, יפה, בטיחותי, אווירודינמי, וחסכוני בתקציב עד כמה שניתן (כמו למשל ליצור את חזית הרכב משני חלקים, במקום ארבעה חלקים, לטובת קיצוץ בעלויות הייצור).

הבשורה תבוא מסטלנטיס? המעצב הראשי של ה-C3 איירקרוס

התאמת צבעי מרכב וגימורים בחזית. סיטרואן
שימושיות גבוהה
במקרה של סיטרואן, שמו את רוב התקציב על הנוחות והשימושיות, על חשבון איכות החומרים בתא הנהג והנוסעים (ריפודים פשוטים יחסית, אבל יפים… קיפול מושבים על ידי משיכה לולאות… ולא ידיות או מתגים).
השימושיות ברכב יוצאת דופן בעיקר בדגם הסיטרואן c3 איירקרוס עם שבעה מושבים, החשיבה מאחורי העיצוב, שגם ככה מאוד אוונגרדית ומיוחדת, הייתה מתקדמת ומדהימה.
סיטרואן מצהירים, גם אם לא במילים, אלא בעובדות בשטח, שהם יודעים לייצר רכב שבעה מקומות ליום יום, במחיר של רכב פנאי קומפקטי עירוני. זה לא יעלה לצרכנים 250 אלף שקל וצפונה, אלא, לכל היותר 150 אלף שקלים, והרכב יהיה שימושי ומודולרי מקצה לקצה (קל לקפל את המושבים בשורה השלישית ולקבל תא מטען גדול ומרווח – צפו בסרטון).

תא נהג סיטרואן C3

העיקר שיש קישוריות לנייד

שומרים על נוחות גבוהה, גם של המושבים

פתחי אוורור

סיטרואן C3 איירקרוס 5 מושבים
כאשר גם במחיר "הנמוך" הזה, הרכב יכול להיות נאה, בטיחותי, ובעל ביצועים טובים, למדי. את הפשרות תגלו, כפי שכתבתי, בתא הנהג, שהוא יפה, אבל תמצאו בו משטחים וחלקים פלסטיים, כיוון מושב מכני, תא מטען לא חשמלי, ופחות טכנולוגיה ממה שהתרגלנו.
"הפשרות" בגודל המסך, הממשק, העדר צג עילי, והקידמה בגדול, יכולות להיתפס כיתרון בעיני נהג/ת שכל המתגים והמערכות, ואלף האפשרויות במסך לא עושות להם את זה גם ככה.
סיטרואן C3 aircross – היברידי או חשמלי?
סיטרואן c3 איירקרוס מגיע עם חמישה או שבעה מושבים, בגרסאות הנעה, היברידי קל (מנוע 1.2 ל', 3 ציל' וסוללה קטנה לצידו, עם הספק של 136 כ"ס), או הנעה חשמלית מלאה עם הספק של 113 כ"ס, וסוללה שתאפשר עד 400 ק"מ טווח חשמלי.
הגרסה החשמלית הוכיחה את עצמה יותר מבחינת ביצועים וחוויית הנהיגה (גם עם הספק חשמלי נמוך יחסית), היא חזקה ושקטה יותר, כמובן. ההאצות בה זריזות, והנסיעה חלקה ומהנה בה יותר.
יחד עם זאת, קיבולת הסוללה עד 400 ק"מ, המהירות המירבית המוגבלת ל-146 קמ"ש, והעובדה שאין שבעה מקומות בגרסת ההנעה חשמלית אלא רק מיילד הייבריד עם שבעה מושבים, משאירה את הגרסה ההיברידית הקלה רלוונטית וכדאית יותר לקהל הישראלי.
בגרסה החשמלית אין אפשרויות רגנרציה, ואין מצבי נהיגה. יש מצב L שבולם את הרכב יותר כשמרימים את הרגל מה"גז", ואיתו תראו יותר את נורת חיווי ה-charge דולקת יותר. כלומר, חזרה של אנרגיה לסוללה בכל האטה.

עיצוב מרענן

פס עיצובי נשלף, ומגיע בצבעים

לוגו חדש. סיטרואן
מה עדיף הייבריד או חשמלי? שאלת השאלות – זה תלוי גם בסטטוס שלכם, איפה אתם יושבים על הסקאלה.
אם עברתם כבר לחשמל, יהיה לכם קשה לחזור למיילד הייבריד, 1.2 ליטר (שחסכוני מאד בדלק, אבל הנסיעה והמומנט לעולם לא יהיו חזקים ומיידיים כמו בגרסת החשמל).
הגעתם מבנזין? שתי האפשרויות פתוחות לפניכם.
אתם חרדים מהטווח החשמלי ואין לכם רצון להתקין עמדה, לוותר על ספונטניות, לחכות בחגים בתור ארוך מול עמדה תפוסה? בדקו את המיילד הייבריד, תראו איך מרגישה לכם התיבה בשילוב המנוע בהאצות ובבלימות.

סיטרואן C4 מתיחת פנים 2025
העיקר הנוחות
שתי הגרסאות, ובכלל שני הדגמים, C4 ו-C3 על כל גרסאותיהם הדגישה והזכירה לנו שהשם הנרדף של סיטרואן הוא "נוחות", ונוחות זה סיטרואן. אם בנוחות ושיכוך המתלים, ובנוחות הישיבה במושבים.
ככה כשהכל ברור, ללקוח, לנהג/ת יותר קל לבחור ולדעת האם הרכב מתאים עבורו – סיטרואן הולכת על שימושיות גבוהה, נוחות נסיעה, ועיצוב מרענן (התאמת ובחירת צבעי מרכב, גג בצבע שונה, או צבע מרכב מלא, ועוד), על חשבון טכנולוגיה מפוצצת ואיכות חומרים.
הc4 וc4x יגיעו במרץ אפריל בגרסאות הייבריד וחשמל (הסוללה הגדולה), והc3 תגיע במאי-יוני עם בגרסאות 5-7 מקומות בנזין, ו5 מקומות חשמלי בהמשך השנה.
והשורה התחתונה של כל זה, "המחיר הוא המלך" – הדגם יקום, ויימכר כמו לחמניות חמות, אם המחיר יהיה ממש אטרקטיבי או ייפול. אין רכב 7 מקומות במחיר סביר בישראל. אולי הוא יהיה הראשון.