פולקסווגן טיירון (קרוסאובר חדש 7 מושבים) נהיגה ראשונה

 

פולקסווגן טיירון מתי בישראל

פולקסווגן טיירון 7 מושבים

 

לאחר שפולקסווגן הפסיקה לייצר ולשווק בישראל את הטיגואן אולספייס, לא נותר מענה מצד היצרן למשפחות הזקוקות לרכב בעל שבעה מושבים. הטיירון, דגם חדש של היצרן, צפוי לשנות את התמונה הזו החל מהרבעון הרביעי של שנת 2025

 

קטגוריית רכבי הפנאי הפכה לאחת הקטגוריות הבולטות ביותר בעולם הרכב. כמעט כל יצרנית מבקשת לנגוס בנתח השוק הזה, ופולקסווגן אינה יוצאת דופן. אחרי שביססה את עצמה עם פולקסווגן טיגואן ופולקסווגן טוארג שמכוון ללקוחות הפרימיום, החברה החליטה להוסיף דגם נוסף להיצע: הטיירון.

מדובר ברכב פנאי חדש לחלוטין עבור השוק האירופי, אשר ממוקם בין שני האחים הגדולים. המטרה ברורה: להציע רכב שמספק מרחב פנימי גדול יותר מהטיגואן, שגם מציע אופציה לשבעה נוסעים, אך מבלי לעבור למחוזות היוקרה של הטוארג.

במידה ואתם מכירים את השם טיירון מהשוק הסיני, חשוב לציין כי מדובר במוצר שונה לחלוטין – הוא תוכנן, פותח ומיוצר בגרמניה וישווק בשוק המערבי. הוא מבוסס על פלטפורמה חדשה בשם MQB evo, והוא משלב בין טכנולוגיות מתקדמות כגון מתלים אדפטיביים, מערכות בטיחות עדכניות וגם יחידות הנעה חדשות הכוללות גרסאות היברידיות נטענות עם טווח נסיעה חשמלי משמעותי, אך יחידות הנעה אלו ככל הנראה לא יגיעו לישראל. 

 

פולקסווגן 7 מושבים

השקה לשוק האירופאי. פולקסווגן טיירון

רכב 7 מושבים

פולקסווגן טיירון. אצלנו בסוף 2025

עיצוב חיצוני

 

מבחינה ויזואלית, פולקסווגן בחרה להמשיך את קו העיצוב המוכר שלה, מבלי לקחת סיכונים מיותרים. מי שציפה לעיצוב חדשני כנראה יתאכזב, משום שמדובר בעיצוב המוכר והמזוהה של דגמי החברה, עם מספר אלמנטים מודרניים.

החזית של הטיירון נראית רחבה, ויחידות התאורה הן מסוג מטריקס לד. פרופיל הרכב חושף מידות נדיבות שממקמות אותו ישירות מול מתחרים בולטים בקטגוריה. אורכו עומד על 4.77  מטרים, רוחבו 1.85 מטרים, גובהו 1.66 מטרים ובסיס הגלגלים שלו נמתח לאורך של 2.79 מטרים. למרות הגודל, הקווים זורמים ומדויקים, עם דופן אחורית שזכתה ל"כתף" נאה, כך שהטיירון לא נראה מגושם כמו חלק מהמתחרים בקטגוריה.

החלק האחורי של הרכב ממשיך את הקו הנקי של פולקסווגן, עם פס תאורת LED  לכל רוחב דלת תא המטען, שמדגיש את ממד הרוחב של הרכב. בגרסאות היקרות יותר הלוגו עצמו מואר, ולמרות שזה נשמע "מצועצע", בפועל זה נראה לא רע. 

 

טיירון רכב

טיירון תא נהג

 

תא נוסעים

 

העיצוב החיצוני לא מחדש יותר מדי, אך תא הנוסעים של הטיירון מצליח לספק מראה מודרני ושימושי, מרחב פנימי נדיב וטכנולוגיה עדכנית. פולקסווגן מציעה את הדגם עם 5 או 7 מושבים, כאשר הגרסה שתגיע לארץ תהיה בעלת 7 מושבים בלבד. השורה השנייה מרווחת למדי, ושורת המושבים השלישית, שהכניסה אליה מצריכה קצת גמישות, צפופה ומיועדת בעיקר לילדים.

בקונסולה המרכזית נמצא מסך מולטימדיה בגודל "12.9 או "15 בגרסאות המאובזרות יותר. לוח המחוונים הדיגיטלי, בגודל "10 מספק שלל נתונים, ועל מנת לשמור על שלום בית ניתן להטעין שני מכשירים סלולאריים באופן אלחוטי בו זמנית. חלק מרמות הגימור מציעות גם מושבים בעלי חימום, אוורור ועיסוי. מערכת ההפעלה משולבת עם ChatGPT,  מה שמאפשר אינטראקציה מתקדמת יותר עם הרכב, אך בפועל, לא ברור עד כמה הפיצ'ר הזה יהיה באמת שימושי.

 

רכב 7 מקומות

פולקסווגן טיירון קרוסאובר 7 מושבים

 

הנדסת האנוש טובה ברוב המקומות, וניכר כי היצרן מתייחס לביקורות כתבי הרכב והלקוחות כשנטש את פקדי המגע והחזיר את הפקדים המכאניים לגלגל ההגה. מנגד, כמו בדגמים אחרים של פולקסווגן מהדור החדש, תפעול בקרת האקלים מתבצע דרך המסך או באמצעות פסי מגע רגישים במקום כפתורים פיזיים. זה נראה מודרני, אך בפועל פחות נוח לשימוש תוך כדי נהיגה.

מבחינת שימושיות, נפח תא המטען בגרסת 7 מושבים מצומצם ועומד על 345 ליטר כששורת המושבים השלישית בשימוש. קיפול השורה השלישית יניב נפח מכובד של 850 ליטר, בעוד שקיפול שתי שורות המושבים יספק משטח הטענה ענק המסוגל לאכלס ציוד בנפח של 2,090 ליטר.

 

פולקסווגן דגמים חדשים

פולקסווגן טיירון היברידי

גרסאות דיזל, בנזין, והייבריד. פולקסווגן טיירון

על הכביש

 

פולקסווגן מציעה לטיירון שלל גרסאות הנעה הלוגמות דיזל, בנזין, וחשמל יחד עם בנזין. הגרסאות שרלוונטיות לישראל נכון לשלב זה מונעות באמצעות מנועי טורבו-בנזין בנפח 1.5 ליטר ו-2.0 ליטר שכוללים תגבור היברידי מתון, מפיקים 150 כ"ס ו-204 כ"ס בהתאמה.

כל גרסאות הטיירון מגיעות עם תיבת הילוכים אוטומטית כפולת מצמדים וההנעות קדמיות או כפולות, בהתאם לגרסה. במידה והמספרים מוכרים לכם, אתם לא טועים, אין כאן חידוש משמעותי בגרסאות ההנעה. על הכביש מנוע ה-2.0 ליטר הציג ביצועים טובים למדי, כאשר מנוע ה-1.5 ליטר הציג ביצועים מספקים להתנהלות יומיומית, כאשר השילוב עם תיבת ההילוכים כפולת המצמדים המהירה מוצלח למדי. 

בטרם נהגנו על הטיירון, במהלך מסיבת העיתונאים, נציגי פולקסווגן הבטיחו לנו שגרסאות הטיירון החמושות במתלים האדפטיביים המתקדמים מסוג DCC מספקים מענה מצויין לצרכים שונים. זה מתאפשר בזכות שני שסתומים נפרדים המתכווננים באופן אוטומטי לא פחות מ-1,000 פעמים בשניה: שסתום אחד אחראי על תנועת הבולם מעלה והשני על תנועה הבולם חזרה מטה.

 

פולקסווגן טיירון מחיר

יכולת דינאמית גבוהה. פולקסווגן טיירון

 

המערכת הזו מסוגלת למזער את זוויות הגלגול ולשפר את התכונות הדינאמיות מחד, ולספק נוחות גבוהה מאידך, כתלות במצב הדרך ובמצב הנהיגה אותו בוחר הנהג. על הכביש, המתלים האלו התגלו כפתרון מצויין. הנוחות הייתה טובה למדי כשרצינו, וזאת מבלי להקריב מהיכולות הדינאמיות כשביקשנו, שהיו משובחות למדי ביחס לקטגוריה.

חשוב לציין כי טרם הוחלט אילו גרסאות (אם בכלל) של הטיירון שישווק בישראל יצויידו בבולמים האלו. עוד נקודה שראויה לציון היא בידוד רעשי הרוח. תורמות לכך הם השמשות האקוסטיות המורכבות מ-3 שכבות.

 

volkswagen tayron

volkswagen tayron 2025

טיירון פולקסווגן רכב חדש

 

סיכום 

בסופו של דבר, פולקסווגן טיירון מציע חבילה מאוזנת וטובה למי שמחפש רכב פנאי מודרני בעל מרחב פנימי גדול שמסוגל לשנע גם שבעה נוסעים בעת הצורך. הוא לא פורץ דרך מבחינת העיצוב או יחידות ההנעה, והוא לא מספק חוויית נהיגה יוצאת דופן, אך הוא כן מצליח לשלב בין נוחות גבוהה, שימושיות טובה ומציע רשימת אבזור מרשימה ברמות הגימור הבכירות.

הטיירון צפוי להגיע לישראל ברבעון הרביעי של שנת 2025. כשזה יקרה, אנו נערוך לו מבחן דרכים מקיף כדת וכדין, ובו נתייחס גם לרמות הגימור שישווקו, לאבזור שהן מציעות וכמובן גם לתמורה למחיר. עד אז, נראה שהטיירון מספק מענה ראוי ורצוי להיצע של פולקסווגן.

 

פולקסווגן טאיגו 1.0 ליטר (רמת גימור סטייל) – מבחן דרכים

פולקסווגן קראפטר 2025 בישראל במחיר השקה 285,560₪

פולקסווגן גולף GTI דור 8.5 2024-25 סקירה וחוות דעת

סאלון חשמלי: פולקסווגן ID.7 סקירה וחוות דעת

 

יובל לוי

יובל לוי, נשוי + 1, גר בפתח תקווה (חוץ מזה כמעט ואין עוד מגרעות), רו"ח בהשכלתו. חוץ מהתשוקה העזה למספרים, ליובל תמיד היתה פינה חמה בלב לרכבים. יובל טרם מצא תשובה לשאלה הקיומית מה עדיף: הנעה קדמית, אחורית או כפולה, ולכן מצא את עצמו בעיצומו של משבר גיל ה-40 עם שלושה רכבים בחניה: פיג'ו 106 ראלי, טויוטה MR2 וסובארו אימפרזה GT.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments