הניצחון המוחלט: צ'רי אריזו 8 (פלאג אין הייבריד) מבחן דרכים

 

צ'רי אריזו 8 מחיר

צ'רי אריזו 8

 

צ'רי אריזו 8 מכונית סדאן-קופה פלאג-אין הייבריד, ששינתה אצלי את כל מה שחשבתי על מכוניות סיניות, וגרמה לי להבין שהיצרניות האירופאיות והיפניות בבעיה גדולה

 

צ'רי מביאה לארץ מכונית סדאן, בעידן שכולם רוצים רכבי פנאי, ג'יפונים בלשון העם, בחניה. למעשה, זאת מכונית הסדאן הראשונה של המותג בארץ, אחרי שעד היום הושקו רק רכבי פנאי, דוגמת צ'רי tiggo 8 pro tiggo 7, tiggo4, והצ'רי FX החשמלית. 

הצ'רי ARRIZO 8 מכונית בתצורת סדאן קופה ששיווקה החל בתחילת השנה, למעשה מתחרה על ליבם של ציי המכוניות ועל לב אלו שרואים מה קורה למיסוי על המכוניות החשמליות, ומעדיפים לפנות לרכב היברידי נטען, שמגיע גם בלי 'חרדת טווח'.

הרכב מאוד מרשים במבט ראשון, ובצבע האפור-בטון, שבו הגיע רכב המבחן, אפילו הייתי אומר, שהדגם קורץ לכיוון הספורט או היוקרה, בשל תצורת הסדאן קופה 5 דלתות, שמושכת מאד את העין.

צ'רי אריזו 8 נראה גדול ומרשים, ולא בכדי – אורכו כ-4.757 מ', גדול משמעותית מטויוטה קורולה (4.636 מ') ומיונדאי אלנטרה (4.71 מ'), ורחב מהן (1.832 מ' לעומת 1.79 מ' בקורולה ו-1.825 באלנטרה). 

 

צ'רי אריזו 8 סקירה ביקורת

צ'רי אריזו 8 מבחן דרכים

 

בסיס הגלגלים שלו באורך 2.77 מ', גדול אף הוא מהמתחרות הישירות, שעומדות בהתאמה על 2.70 מ' ו- 2.72 מ'. רק בתא המטען הוא נופל מהמתחרות בכ-60 ליטר, פחות משמעותיים, ומציע 401 ל' לתא המטען, שהתגלה כמספק, אך עם פתח טעינה צר, בשל רצפת תא מטען ישרה וגבוה.

צ'רי אריזו 8 הינו רכב פלאג אין הייבריד, מה שאומר שיש לו סוללה (בעלת קיבולת של 18.3Kwh וצריכת חשמל של 165 KM/Wh), מנוע היברידי 1.5 טורבו 4 בוכנות טורי, וגם מיכל דלק בנזין 60 ל'.

למנוע משודכת תיבת הילוכים DHT בעלת 3 הילוכים, אך עם 11 שילובי הילוכים, המאפשרים לו מצבי עבודה שונים "על חשמל" ובנסיעה במצב והיברידי משולב (מקבילי). 

הסוללה בעלת אפשרות טעינה AC/DC. כל זאת יחד הם חטיבת הכוח החדשה של קבוצת צ'רי, כאשר מנוע ה-1.5 טורבו בנזין מייצר 143 כ"ס ומומנט של 21.5 קג"מ ובשילוב שני המנועים החשמליים (שאחד משמש כמחולל זרם וגם מתנע) מוסיפים 204 כ"ס, ומביאים יחד להספק משוקלל של 347 כ"ס. לא מעט סוסים, אך נתון ההאצה מאכזב בהשוואה לכל הכוח הזה, ועומד על 7.8 שניות ממצב עמידה ל-100 קמ"ש.

 

ARRIZO 8 2025

צ'רי אריזו 8 פלאג אין הייבריד

צ'רי אריזו

צבע אפור בטון מחמיא. צ'רי אריזו 8

 

עיצוב האריזו 8 יפיפיה ומזכיר מלפנים ובצדודית, רכב יוקרה גרמני, שהס מלהזכיר את שמו, ומתחרז בשם של עוגיות עבאדי. יש פה מופע אורות לד בכל פתיחה וסגירה של הרכב ותאורת WELCOME יוקרתית מדלתות הרכב.

פתיחת הדלת מפילה לי את הלסת. תקשיבו, אם פעם חשבתי שהסינים עוד רחוקים מלהגיע לגימור ואיכויות של רכב אירופאי, אפשר להגיד שבאריזו 8 הם כבר שם. יש פה גימור וסטנדרט שלא נופל מרכבי יוקרה.

אפשר לקשקש עד מחר על ההבדל בין פרימיום ליוקרה אבל בשורה התחתונה הצ'רי אריזו 8 היא מכונית VFM (Value For Money או בעברית יחס שקל-פח) הכי טובה שפגשתי לאחרונה.

ברמת הגימור NOBLE הנבחנת, האריזו 8 הפתיעה אותי ממש לטובה. הכל מהודק ויושב בקו ישר, דיפוני דמוי עור VEGAN, הנמשכים מהדשבורד (המשולב דמוי עץ) לדלתות ולמושבים החשמליים בצבע אפרפר יפיפיה עם תפירות עדינות ובעלי מיזוג וחימום. 

 

צ'רי אריזו 8 פנים

צ'רי אריזו 8 תא נהג

מולטימדיה 12.3

לוח מחוונים דיגיטלי ומולטימדיה 12.3'

צ'רי אריזו 8 או טויוטה קורולה

צ'רי אריזו 8 תא נוסעים

 

בין המושבים יושבת קונסולה עם פתחי TYPE C ו-USB, ותא מרכזי עמוק הנפתח בצורת "פרפר" שמוכר ברכבי יוקרה. בדפנות הדלתות מצאתי מצבי זיכרון וכיוונון למושבים הקדמיים, שהזכירו בצורה מחשידה (ולא רק לי)  את לחצני כוונון המושבים של מרצדס. 

תאורת האווירה מתחלפת ובעלת גוונים ומצבים מרובים. אגב מושב הנהג עם פונקציית WELCOME  המוכרת במכוניות יוקרה ומתכוונן בכל כניסה ויציאה מהרכב. 

מאחורי ההגה, לוח מחוונים מלבני, שצמוד אליו מסך מערכת מולטימדיה בגודל 12.3". מדובר במסכים שנוחים לדפדוף, עם ריבוי תפריטים, שלא מביישים מכוניות יוקרה, אך בלי עומס מיותר ועם אינטואיטיביות וUX מעולה שהופך את הכל לפשוט. 

 

צ'רי היברידי

דומה באופן מחשיד למנגנון של מרצדס. צ'רי

צ'רי תא מטען

 

יש פה שיקוף טלפון למסך, ומערכת סוני בעלת 12 רמקולים עם צליל איכותי אך לא מספיק עמוק. מערכת המיזוג ניתנת להפעלה באמצעות משטח מגע מתחת למסכים או דרך המסך, הכוללת מערכת טיהור אוויר עם אפשרות תכנות אוטומטי ואפילו אפשרות להתקין ריחן לטובת הפצת ריח.

בבטיחות, ישנן 10 כריות אוויר, ושלל מערכות בטיחות הכוללות מצלמות 360, בלימה אוטונומית במצבי חירום, כולל זיהוי הולכי רגל ודו גלגלי, מערכת FCW לזיהוי התנגשות ברכב מלפנים, וכמובן מערכות קלאסיות כמו בקרה ותיקון סטיה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית כולל מנגנון זחילה בפקקים, מערכת להתראה ב"שטח מת" בנתיב חוצה, ומערכת התרעה על ערנות הנהג, זיהוי תמרורים והתראה ונהיגה בהתאם ועוד. כל אלו מעמידים את האריזו 8 על ציון בטיחות ישראלי גבוה של 7 מתוך 8.

 

צ'רי אריזו טווח

טווח משולב של 1200 ק"מ. צ'רי אריזו 8

 

יוצאים לדרך

 

לוח המחוונים מראה 105 ק"מ טווח בסוללה, ו-1270 ק"מ טווח משולב היברידי (בנזין וחשמל). לצורך בדיקת הטווח הריאלי אני מחליט לנסוע מהמרכז לדרום ומשם לחיפה ושוב לדרום וחזרה למרכז. אני בוחר את הפלייליסט שלי שמכיל הרבה מוסיקת שנות ה-90' ויוצא לדרך.

למרות נתון ההאצה מהמקום למאה קמ"ש העצל, האריזו 8 מאיצה יפה ומהר מאוד מהמקום. אני גומל בליבי החלטה שבשביל בחינת צריכת הדלק אסע רגוע בלי רגל כבדה והאצות מיותרות.

התפעול של בקרת השיוט והתצוגה באמצעות לחצני ההגה, הוא מהנוחים והברורים שנתקלתי בהם לאחרונה. בלי גימיקים מיותרים. אני מתייצב על מהירות חוקית מותרת בכביש המהיר ולהפתעתי גם מערכות הבטיחות הרבות, עובדות כל הזמן כולל מערכת זיהוי פני הנהג לערנות, אך לא בצורה מציקה ועם צלילים נעימים ואפשרות ביטול בקלות. 

לאחר 80 ק"מ בדיוק, הסוללה יורדת למצב של 20% ומאחר ואני במצב נהיגה חכם, הרכב עובר ממצב EV חשמלי ל-HEV היברידי משולב. כלומר יש פה טווח אמיתי של 100 ק"מ לסוללה. מרגע זה העיניים עוברות למד טווח הדלק בציפיה לראות אם אכן יעמוד בטווח שהציג, קצת יותר מ-1200 ק"מ.

אחרי הפסקה קצרה בבאר שבע, אני חוזר למרכז וממשיך לחיפה, כשכל הזמן הזה בקרת השיוט מתנהגת באופן מופלא ויודעת לשמור על מרחק מהרכב שלפניי, בהתאם לטווח שבחרתי. 

 

צ'רי אריזו 8

תאורת אווירה. צ'רי אריזו 8

רכב היברידי פלאג אין

מצב בנזין, היברידי או חשמלי מלא

ממשיכים

 

הנהיגה ברכב שקטה ונעימה וכמעט ואין רעשי דרך או רוח. אני מחליט לבדוק את התאוצה של הרכב במצב HEV והאריזו 8 מזנקת מהמקום, כאילו שכחה שהיא לא חשמלית כרגע, עם תאוצת ביניים מסחררת. 

לגבי ההיגוי – כאמור, יש פה לא מעט תפריטים ומערכות בטיחות, ונהיגה ארוכה ומונוטונית היא זמן מעולה לבחון אותם. בהגדרות הרכב מצאתי פונקציה שניתן לבחור את תגובת דוושת הבלימה או את משקל ההגה במצבי הניהגה השונים ואפילו אפשרות לאיזון הבלמים למניעת צלילת חרטום. 

יש פה אפשרויות תכנות רבות, מהמיזוג דרך המושבים ואפילו מצב הפשרת שמשות בזיהוי אדים אוטומטי.

מערכות הבטיחות זיהו היטב מתי הסטתי את המבט ומתי עזבתי את הידיים מההגה. האריזו 8 ידע לשמור מרכז נתיב מצוין, להתריע על התקרבות לרכב מלפנים או מהצד ואף מאחור. המושבים אוחזים היטב וזווית הראיה לפנים טובה, אך לאחור לוקה מאוד, בשל מראה קטנטנה ומבנה שמשה אחורית צר.

הנסיעה לחיפה עוברת במהירות ובקלות ואני מציץ לשעון הדלק, וכלום! כמעט אין שינוי. אני שותה קפה בתחנת דלק כדי שהרכב לא יצעק עליי שאני עייף ובוחר לחזור שוב לדרום, הפעם דרך כביש אחר, על מנת לגוון את הדרך, לא לפני שאני עולה קצת לנשר הקריות והכרמל.

צ'רי אריזו 8 מטפס את העליות המרובות, ובחזור במצב רגנרציה גבוהה בירידות אני עולה ב-6% בסוללה בזכות הבלימה. 

 

רכב היברידי מומלץ

אריזו 8. רכב פלאג אין הייבריד

 

למרות שאנחנו בסוף חודש פברואר, השמש זורחת, ואני נותן הוראה קולית לרכב לפתוח את וילון חלון השמש הפנורמי הגדול שבגג, דבר שמכניס הרבה אור שמש לרכב. אני עוצר בפיצוציה בנתניה לארטיק 'מטרה' מפנק (שנות ה-90' או לא?) ומביט על האריזו 8 מבחוץ אך לא רק אני. 

נהגים שונים, כולל נהג מונית אחד מתעניינים ברכב ושואלים שאלות. ההתעניינות ברכב הסיני החדש ממשיכה גם בעצירה לארוחה קלילה בבית, מצד מספר שכנים. 

אני ממשיך לבאר-שבע שוב, והפעם עוצר לאכול במסעדת שף, BASTORY, מהטובות בישראל, הממוקמת באופן מוזר במתחם תחנת דלק. למרות שעצרתי למנוחה ואוכל לא מעט פעמים במתחמי תחנות דלק, לא מצאתי לנכון לשקול לתדלק, מאחר ומחוג הדלק זחל באיטיות בניגוד מוחלט לקילומטרים שגמעתי.

מה הולך פה? מבאר שבע אני חוזר למרכז ומחליט ללחוץ קצת יותר על הדוושה ופחות להסתמך על בקרת השיוט, אולי ככה זה יאלץ אותי לתדלק מתישהו אך התבדיתי. לאורך כל ימי המבחן ולמרות שנהגתי כ-724 ק"מ על היברידי-בנזין ו-80 ק"מ על סוללה, כ-800 ק"מ סך הכל, משולב, מד הדלק הראה לי עוד 450 ק"מ טווח. 

אני מכניס נתונים משתנים של הנהיגה, נתוני סוללה וטווח ריאלי עד כה לחברי הטוב CHATGPT והוא נותן לי נתון טווח אמיתי של 1198 ק"מ לנסיעה משולבת, במידה והייתי ממשיך בנהיגה עד מיכל ריק. זה מטורף.

האם מדובר במכונית PHEV החסכונית ביותר בישראל? כנראה. אני רגיל להפרשים מוגזמים בטווחי מעבדה לעומת האמת בחשמל והיברידי. לא הפעם. 

 

אריזו 8 מבחן חוות דעת

ARRIZO 8

 

מסכמים

 

תוסיפו את איכויות הגימור לצד העושר (פרימיום) הרב ומערכות הבטיחות שעבדו מעולה ויש פה רכב מתוצרת סינית שגורם לי לחשב מסלול מחדש בכל מה שחשבתי עד כה על תעשיית הרכב הסינית. 

אם אני יצרן רכב אירופאי או יפני, אני מתחיל לרעוד בכיסא או להזיע מהמחשבה איפה הם יהיו עוד 5 שנים, ואיך אני עומד בסטנדרט שהסינים מציבים, ואף חלילה, לא נעלם מתעשיית הרכב.

אם הייתי מבקר מסעדות, צ'רי אריזו 8 הייתה מקבלת ציון 9 מתוך 10. כן, לא הכל מושלם אצלה. יש לה מתלים שהעבירו בכל נסיעה בכביש משובש את התחושה לתא הנוסעים כאילו מדובר במתלים של הונדה סיוויק 95'. 

גם אור הבלם בשמשה האחורית הזכיר לי את נורות הבלם של שנות ה90' ובכל בלימה השמשה האחורית נצבעה אדום. אם ארצה להיות ממש קטנוני גם מיקום לחצן פתיחת תא הדלק שממוקם עמוק, אי-שם באזור הדוושות ממש מקשה, אך מצד שני, עם נתוני צריכה כאלו, מי צריך מתג פתיחת תא דלק בכלל?

 

@queenoftheroad.il צ'רי אריזו 8 – רכב סדאן פלאג אין חדש(347 כ"ס, עד 1,200 ק"מ טווח משולב), 2 רמות גימור, 173,990₪ #cherry #cheryarizo8 ♬ צליל מקורי – ענת דניאל – מלכת הכביש

 

הניצחון המוחלט

 

תעשיית הרכב הסינית עושה צעדי דרקון ענקיים, ומתקדמת בקצב מטורף, כשכל שבוע כמעט אנו נחשפים ליצרן או מותג חדש שלא הכרנו עד כה, עם טכנולוגיות חדשות. צ'רי אריזו 8 מציעה קפיצת מדרגה משמעותית בכל הקשור למה שמקבלים ברכישת רכב סדאן משפחתי, במחיר של 181,900 ש"ח.

במחיר הזה מקבלים רכב עמוס כל טוב וברמת גימור ופיצ'רים של רכבי פרימיום שעולים כפול ויותר, ועם צריכת דלק חסכונית ביותר אפשר לוותר על 'חרדת הטווח'. 

אפשר לזלזל בסיניות ואפשר להכנע ולהבין שעולם הרכב השתנה מאוד. צ'רי אריזו 8 היא מכונית של WIN-WIN בכל פרמטר מול כל מתחרה ישירה שלה, בטווח המחירים או הסגמנט. וברוח התקופה, היא היא הניצחון המוחלט מול היצרניות המסורתיות שהתרגלנו אליהן עד כה. 

אם הן רוצות להישאר בתחרות או בכלל להתקיים, הן צריכות להשוות ואף להתעלות על צ'רי אריזו 8, שתתאים לא רק לציי רכב לחברות או למוניות, אלא גם למשפחה הישראלית שרוצה לקבל הכי הרבה רכב בכסף שהם משלמים, ואת זה הצ'רי אריזו 8 נותנת מכל הלב. 

 

ליאור אמסילי

אבא פגום ואבא בכלל לשלוש נינג'ות. הייטקיסט בתחום התעשיה הבטחונית בשנים האחרונות, אבל לא בתפקיד ג'ימס בונד ובלי רכב מגניב. מסתפק ברכב ליסינג ביום יום.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments