פעם באחה-יים: שברולט קולורדו ZR2 – מבחן דרכים

מבחן שטח אמיתי לחיית שטח אמיתית. שברולט קולורדו ZR2
שברולט קולורדו ZR2 מפלצת השטח של המותג, קיבלה אצלנו במבחן בדיוק את מה שהיא צריכה, אמבטיית בוץ, חול פודרה, ושיזוף בשמש בדיונות בדרום
תמונות: לירי עדי
אימאל'ה ואבאל'ה
כשכולם התלהבו מהדלוריאן בסרט 'בחזרה לעתיד', אני התלהבתי מהטנדר טויוטה SR5 השחור והמנופח שעמד בחזית הבית של משפחת מק'פליי, עם קשתות ההתהפכות וצמיגי ה-Goodyear. בכלל, יש לי חולשה לטנדרים, או פיק אפים, ובטח לכאלה מנופחי שרירים ומרובי כוחות סוס. בשנים האחרונות המגמה של סופר-פיקאפ הלכה והתחזקה, עם שיווקם של פורד ריינג'ר ראפטור, וה-RAM TRX זק"ל.
שברולט קולורדו ZR2 נכנס בדיוק בנישה הזאת, כשהוא מגיע אלינו לאחר מתיחת פנים ומנוע חדש מהניילון – שבי מוותרת על מנוע ה-V6 היוצא ובוחרת במנוע 4 צילינדרים בנפח 2.7 ל' עם מגדש טורבו, שמעלה את הספק הכוחות סוס ב-2 כ"ס נוספים, ועומד על 310 כ"ס, ומומנט שקופץ משמעותית, לכמעט 60 קג"מ(!). מטורף.
לכל החגיגה האמריקאית הזאת משודכת תיבת 8 הילוכים, אך אבוי, לא מצאנו שיפטרים/ידיות העברת הילוכים מאחורי ההגה, שהיו חסרים לנו לאורך כל המבחן. העברת הילוכים ידנית ניתנת באמצעות כפתור זעיר בידית ההילוכים, שלא ממש פעלה, בשום בחירת מצב נהיגה.

שברולט קולורדו תא נהג

מצבי נסיעה בשטח. שברולט קולורדו ZR2
תא נהג ונוסעים
אם אנחנו כבר בתא הנוסעים, אציין שהתא של הטנדר השרירי, אפרורי ומעט משעמם, עם כמה משטחים פלסטיים זולים בחלק התחתון של הדשבורד והקונסולה. כשהוא כן זוכה לעדנה בדמות מסך מולטימדיה צף ו"לחצני פסנתר" לתפעול מערכות שונות או בקרת המיזוג.
ראויה לציון גם מערכת השמע האיכותית של BOSE. אין ספק שהוא רחוק שנות אור מתאי הנוסעים של כל הרכבים החשמליים שפגשנו לאחרונה, וביננו, טוב שכך.
בורר בצורת חוגה מאפשר בחירה בין מצבי השטח – הנעת 2X4, 4H ו-4L ומצב אוטומטי ש"יודע לבחור" יותר טוב ממכם את ההנעה הנדרשת, בהתאם לדרך. יש נעילות דיפרנציאל קדמיות ואחוריות, וניתן לבחור גם במצבי נהיגת שטח שונים במסך המולטימדיה, כאשר ישנו גם מצב "באחה" שכולל בעיקר ניתוק בקרות והמון כיף בשטח.
המושבים מאחור, כצפוי לטנדר, לא נוחים, וכמעט שאין בהם מרווח רגליים, מה שישאיר מקום ישיבה לשני נוסעים בוגרים שישבו בהטיה על הצד. כדי להכנס לרכב, נדרש טיפוס על הקולורדו ZR2. חבל שאין ידיות אחיזה, גם לא בצד הנהג, ונאלצתי להעזר בגלגל ההגה. מושב הנהג חשמלי אוחז ונוח, מושב הנוסע לידו רק אוחז ונוח. הכיוון בו ידני.

שברולט קולורדו

שום דבר לא מזיז לו… שברולט קולורדו ZR2
בטיחות
שברולט קולורדו החדש זכה במערכות בטיחות מתקדמות, כמו שמירת נתיב ובלימה אוטונומית, 6 כריות אוויר ומערכת זיהוי כלי רכב מלפנים, ובנתיב חוצה. תא הנוסעים שלו משודרג, ותג המחיר נמוך יותר מהפורד המתחרה שלו והמקביל לו, שעומד על 420 אלף ש"ח.
לא מעט, וללא כל הכרה או הטבת מס כל שהיא – מה שהופך אותו, למי שמחפש רכב עבודה, לפחות רלוונטי, אלא אם משחקי המס לא משחקים עבורו.
מחפש רכב חסכוני בדלק? חפש אצלנו באתר מבחן על רכב חשמלי, היברידי, או רחמנא ליצלן דיזל – הצהרת היצרן/יבואן מראה נתון צריכה של 7.2 קמ'/ל'. בפועל הקולורדו הראה במבחן את הספרה 5 מלמטה. (אבל נהננו מכל רגע…).
שברולט קולורדו החדש צמח במימדיו, עם רוחב סרנים שגדל בכ-8 ס"מ, אבל שחקני החיזוק האמיתיים שלו, שהתגלו במשך המבחן, הם בולמי הזעזועים DSSV מולטימאטיק, מבית שברולט פרפורמנס, שיושבים בהצלבה, ויודעים לשכך בהתאמה לתנאי השטח, בשילוב קפיצי עלים ומתלי מקפירסון.
סרן חי אחורי אין כאן, והאמת, שגם אם היה אפשרי, הוא היה מיותר. הארגז מאחור, ה"אמבטיה" נשאר מברזל, להבדיל מאמבטיות בעלות כיסוי פלסטיק שנשברות לרוב ברכבי עבודה, וגם מצופה בשכבת צבע קשיחה בהשפרצה, להגנה, ותא אחסון STOWFLEX. בדלת הארגז מצאנו גם יחידות של מדידה, מטריות, ו-ווי עגינה המרותכים לשלדה.
ועכשיו אחרי שסיימנו את החלק היבש , הגיע הזמן לראות איך הוא בשטח.
מפלצת שטח
בזכות אותם 310 כ"ס ומומנט מטורף, הקולורדו מזנק מהמקום עם רעשי גרגור מרעננים, שכה חסרים לי בעידן החשמלי. אמנם הוא מרגיש קצת נוקשה במעבר על פסי האטה ויש מעט רעשי רוח ודרך מהמראות והצמיגים הענקיים, 33" אם שאלתם.
שברולט קולורדו משווק עם מיגון תחתון מקורי לשטח, מה שנותן לנו עוד אוויר לנשימה במבחן שטח. ואוי, כמה אוויר לנשימה הוא נתן.
אני מחליט לבחון אותו במספר סוגי קרקע – בוץ באזור מתקן אדם, דיונות חול ברמת בקע בדרום, וקצת שטח טכני במה שנשאר מגבעות גורל, בואכה באר שבע. עד כמה שהקולורדו ZR2 גדול, הוא מרגיש כמו עז הרים קטנה ונמרצת שקיבלה "אוברדוז" של סטרואידים, ורק רוצה לרוץ להתפלש, לזנק ולאתגר את עצמה.
כל כפל קרקע, כל עליה, שלולית בוצית גדולה או סתם בוץ בוציאטו דביק אחרי גשם, שום דבר לא באמת הזיז לו. האמת שהופתעתי לגלות שהמנגנון האוטומטי של המגבים לא פעל כשירד גשם או מהשפריצים של המים על השמשה הקדמית משלוליות בשטח, ונדרשתי לתפעל אותם ידנית.
המנוע הרגיש כאילו שום דבר לא באמת מפריע לו ורק מבקש שנלחץ עוד ועוד, בעיקר במישורים. המנוע חזק, נמרץ ואפילו בשרני, ומדי פעם מוציא איזו שאגה. החיסרון הגדול הורגש בגיר, שמעט עצל, ולא התאים לספורטיביות והשרירים של הרכב. קצת מהוסס עם השהיות מעצבנות מול הטורבו, בעיקר כשנדרשת החלפת הילוכים מהירה (…איה השיפטרים?)
אני מתייחס אליו מבחינת יכולות השטח ומשווה אותו, למרות שהוא לא באמת מאותה משפחה, לרנגלר רוביקון וכל המתחרים שבעצם לוקחים אותך מאוד מאוד רחוק בשטח למקומות שלא תוכל להגיע אליהם משום דרך אחרת, והאמת שהוא מסתכל להם בלבן של העיניים בקלות.
זוויות הגישה של השברולט קולורדו ZR2 היא 38 מעלות, ונטישה של 25 מעלות. הוא מטפס על כל מכשול טכני בגבעות גורל, מבלי לדגדג את הגחון, עם פתיחה מלאה של המתלים ובלי שום "ריבאונד" כואב בסגירה.
מדובר בכלי שיודע פשוט לרחף על כל סוג שטח ומכשול, עם יכולות שיכוך מרוסנות – מה שמנע ב-90% את התלונות מהנוסעים במושב האחורי, וגם מסביר איך הוא מיועד למרוצי הבאחה.

שברולט קולורדו 2025
סיכום
זהו מבחן דרכים ושטח אמיתי, אחרי תקופה ארוכה. סוף סוף לא רכב חשמלי. זה לא עוד מבחן דרכים שבסיומו אני מרגיש כמו מוכר במחסני חשמל, בעודי מפרט על הספקי מתח וגודל מסך וזמני טעינה.
זהו מבחן לרכב בנזין בדרגת זיהום 15. סליחה כדור הארץ, אבל המבחן הזה באמת לנפש, סדנת שחרור עצבים וריפוי בעיסוק גם יחד. יש פה רכב שטח שרירי אימתני שסופג מבטים וסיבובי ראש, עם מנוע ש"יושב" בדיוק על הרכב הזה. אמנם עם גיר מעט עצל אך הוא כמעט ולא פוגע בחווית הנהיגה, בעיקר בנסיעה בשטח.
יש "קפיצה" בכל הקשור לתא הנוסעים, מערכות הבטיחות ורשימת האבזור ברכב. מדובר במכונת שטח קרבית שתדע לעשות הכל בשטח. זהו לא עוד טנדר לעבודה, זהו רכב שיתאים למי שבאמת רוצה רכב לעבוד ובסופי שבוע ליהנות בשטח, מבלי להתייחס לשיקולי מס. אז שהפרוטה תהא בכיסו.
המבחן מוקדש לזכרו של סמל יהב מעיין ז"ל שנפל בקרב בעזה.